Tip voor een haastig ontbijt

Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 3 Nederlanders minimaal een keer per week het ontbijt skipt en als hoofdreden wordt hier het gebrek aan tijd voor gegeven. Niet goed, want naast het feit dat de stofwisseling maar langzaam op gang komt zorgt het overslaan van het ontbijt er ook voor dat je je lusteloos en hongerig gaat voelen. Speciaal voor Nederlanders die hun ontbijt overslaan introduceert Mondelêz International de belVita Breakfast Biscuits: lekkere en voedzame ontbijtbiscuits en de enige ontbijtkoekjes waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze langzaam koolhydraten vrijgeven gedurende vier uur. Energie voor de hele ochtend* dus.

belvita ontbijtbiscuits

Koekjes eten als ontbijt klinkt nogal vreemd maar dat is hier niet het geval. De belVita Breakfast Biscuits zijn namelijk voortgekomen uit 10 jaar onderzoek en in deze periode is wetenschappelijk bewezen dat ze een goed alternatief zijn voor een haastig ontbijt. De biscuits zijn gemaakt van volkorengranen, vormen een goede bron van vezels en bevatten een selectie van vitaminen en mineralen. Bovendien bevat het controleerde bakproces van de biscuits veel langzaam verteerbaar zetmeel en dit zorgt weer voor het geleidelijk afgeven van koolhydraten.

Naast dat de koekjes een prima snelle vervanger zijn voor het ontbijt (let wel: alleen als je echt haast hebt en dus niet wanneer je gewoon tijd hebt voor het ontbijt) vind ik ze ook verrassend smakelijk! De Meergranen Biscuits zijn mijn favoriet. Deze zijn gemaakt van onder andere roggevlokken, havervlokken, volkorentarwemeel, volkorespelt en volkorengerstemeel en zijn verrijkt met magnesium, ijzer en vitamines E en B1. De koekjes worden per ontbijtportie (4 stuks) verpakt en dus zorgt één pakje ervoor dat je gedurende vier uur voldoende energie hebt om de ochtend door te komen.

belvita ontbijtbiscuits Twee andere varianten van de belVita Breakfast Biscuits zijn Melk & Granen en Cranberry. Daarnaast zijn er ook nog de zogeheten Sandwich Ontbijtbiscuits, twee ontbijtbiscuits met daartussen een yoghurtvulling. Deze laatste zijn verkrijgbaar in twee varianten: Yoghurt en Yoghurt & Aardbei.

Wat mij betreft kan het absoluut geen kwaad om een doos van deze biscuits in de voorraadkast te hebben staan. Mocht je dan toch onverhoopt een keer geen tijd hebben om te ontbijten, dan mik je gewoon snel zo’n pakje koekjes in je tas en ben je good to go.

De belVita Breakfast Biscuits zijn voor € 2,89 (6 portieverpakkingen van 50 gram) bij diverse supermarkten te koop. De Sandwich Ontbijtbiscuits kosten € 2,39 (5 portieverpakkingen van 50,6 gram).

*belVita ontbijtbiscuits zijn rijk aan langzaam verteerbaar zetmeel wat langzaam wordt vrijgegeven na vertering. Consumptie van producten met een hoog gehalte langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte minder stijgen na de maaltijd dan producten met een laag gehalte langzaam verteerbaar zetmeel.

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 194403724&c=%%CACHEBUSTER%%
B8249873

Join the Conversation

 1. Madelon says:

  Het idee van deze koekjes vind ik interessant. Het is alleen nogal jammer dat er per portie van 50 gram koekjes al 2 suikerklontjes in zitten.

 2. Marieke says:

  Hm, misschien wel het proberen waard, ik ben altijd nog op zoek naar iets snels waar ik een werk shift (3-3,5 uur) mee volhoud. Na die ‘dieetrepen’ die een vol gevoel zouden moeten geven, was ik na een uur alweer hongerig :P

 3. De blog OptimaVita heeft deze koekjes onlangs nog onderzocht en raadt ze af… dit is natuurlijk duidelijk een advertorial maar wel eentje die weinig serieus is te nemen….

 4. Nathalie says:

  Ik heb de BelVita Breakfast Biscuits Cranberry wel eens geprobeerd. Vond de koekjes best lekker.. maar of ik het nu echt als ontbijt kan zien?

 5. Emily says:

  Handig! Die koekjes neem ik vaak mij op festivals als ontbijt, ik vind ze heerlijk. Misschien ook een goede tip voor nu tijdens school. Voor als ik weer eens laat ben..

 6. MySimplySpecial says:

  Handig voor noodgevallen!

 7. Elsbet | La Vie Pure says:

  Ik vind die belvita met yoghurt echt heerlijk!

 8. Jolien says:

  Toch jammer dat ze voor een kwart (!) uit suiker bestaan. Ze zijn dus absoluut niet ‘gezonder’ dan gewone koekjes. Lijkt me niet erg geschikt als ontbijt ;)

 9. Bite food blog says:

  Heb deze getest en vind ze wel ok. Het is handig om in huis te hebben voor als je haast hebt. Koekjes in je zak en je kunt gaan maar voor dagelijks ontbijt zal ik het niet nemen.

 10. Lobke says:

  Jammer dat zo’n ongezonde troep gepromoot word.
  Ze zouden me er nog heel veel geld voor mogen geven ik zou het niet doen.
  Denkt nu echt iemand dat koekjes als ontbijt gezond zijn ? Als je ze zelf maakt kan ik er nog in komen, maar toch niet uit de supermarkt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close