Tip: ZonderMeer Magazine

Niet al te lang geleden ontving ik een persbericht in mijn mailbox over de nieuwe editie van ZonderMeer magazine. Het bleek een culinair magazine te zijn en daar ben ik altijd wel voor in natuurlijk. Echter had ik er nog nooit van gehoord en toen ik verder las kwam ik erachter dat ZonderMeer een culinair magazine is voor mensen met een voedseluitdaging. In alle vormen en maten wel te verstaan. Omdat de verscheidenheid aan recepten voor personen met bijvoorbeeld een glutenallergie of lactose intolerantie niet enorm is, vroeg ik een recensie-exemplaar van het magazine aan. Ik ben zó enthousiast, ondanks dat ik zelf niet te kampen heb met een voedseluitdaging, dat ik jullie er graag iets meer over wil vertellen.

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine is geen nieuw tijdschrift. De vijfde editie ligt op dit moment in de winkels en dat betekent dat ze er dus al even mee bezig zijn. Vreemd dat ik er nog nooit eerder van heb gehoord en dat het mij niet eerder is opgevallen in de winkel. Ik vond namelijk altijd dat er weinig rekening gehouden wordt met personen met een voedseluitdaging, maar met dit tijdschrift is het dus verleden tijd. Ondanks dat ik zelf niet te maken heb met een voedselbeperking, op de notenallergie van mijn vriend na, kan ik me voorstellen hoe lastig het moet zijn om bijvoorbeeld geen gluten te mogen eten. Supermarkten krijgen steeds meer glutenvrije producten in het assortiment, maar alsnog is de keuze vrij beperkt. En als je dan eenmaal glutenvrije producten hebt gevonden, zie er dan nog maar eens een lekker gerecht van te maken. ZonderMeer magazine helpt je daar dus bij.

ZonderMeer magazine ziet er uit als ieder ander culinair magazine alleen het formaat is anders. Zie de foto hierboven bijvoorbeeld waarbij ik Gezond Eten op ZonderMeer heb gelegd. Aan de onderkant lagen de magazines gelijk. ZonderMeer Magaznie is zeker vijf centimeter groter, wauw! Een pluspunt als je het mij vraagt, want dit laat veel ruimte over om aandacht te besteden aan de opmaak van het tijdschrift.

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

Zoals je aan de inhoudsopgave kunt zien wordt er niet alleen maar gehamerd op recepten die rekening houden met een voedseluitdaging, maar komen er ook genoeg andere onderwerpen aan bod. In deze vijfde editie vinden we bijvoorbeeld een interview met Jamie Oliver, leuke kook-/keukengadgets en een uitgebreid artikel over koken met groenten uit de zee.

Overigens zul je wellicht in eerste instantie denken dat ZonderMeer magazine enkel geschikt is voor mensen die zelf moeten leven met een voedseluitdaging, maar dat is absoluut niet waar. Ook wanneer je zelf  nergens ‘last’ van hebt worden er uitgebreid tips gegeven over waar je rekening mee moet houden als je eters krijgt die wél ergens intolerant voor zijn. In deze editie van het tijdschrift staat bijvoorbeeld een uitgebreid artikel over Glutenvrij koken. Wat houdt het precies in, welke graanvervangers mogen wel en welke absoluut niet, welke producten zijn van nature glutenvrij en hoe moet je je voorbereiden op glutenvrij koken.

Om even in te haken op het bovengenoemde glutenvrije artikel, een dingetje dat ik niet wist: productetiketten zijn verplicht om glutenbevattende ingrediënten op de verpakking te vermelden maar niet of een product in aanraking is geweest met gluten of sporen van gluten kan bevatten. In feite kan dus ieder product sporen van gluten bevatten zonder dat je dit weet. Alleen het logo voor glutenvrij (een doorgestreept graan) laat zien dat het product 100% glutenvrij is.

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

De recepten (maarliefst 62 stuks!) die in het magazine staan vind ik geweldig. Ze zijn enorm veelzijdig en goed te maken. Ieder recept is voorzien van een aantal symbolen die vanzelfsprekend aangeven of het recept bijvoorbeeld glutenvrij, sojavrij, notenvrij of lactosevrij is. Een uitleg van alle symbolen vind je voorin het magazine in de legenda. Ook worden er bij de recepten vaak tips gegeven om het gerecht alsnog bijvoorbeeld lactosevrij te maken. Super handig!

Deze veelzijdigheid aan recepten maakt ZonderMeer magazine niet alleen interessant voor mensen met een voedseluitdaging maar ook voor degenen die naar hartenlust kunnen koken wat ze willen. Ik was er bang voor dat de recepten die gepubliceerd zouden zijn niet heel geschikt waren voor mensen zónder voedseluitdaging, maar niets is minder waar. Mijn exemplaar van het magazine is inmiddels voorzien van tientallen post-its, allemaal geplakt bij recepten die ik graag een keer zou willen maken.

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine

ZonderMeer magazine heeft mij absoluut verrast. Het is een heerlijk magazine om doorheen te bladeren, inspiratie uit op te doen en het is natuurlijk een erg fijn hulpmiddel als je eens een keer rekening moet houden met een voedseluitdaging. Ik ga er binnenkort zeker uit koken en ja, ik denk dat ik dit tijdschrift vaker zou kopen. Het is vrolijk, heeft een prettig formaat en is voorzien van fijne foodfoto’s en een prachtig design. Absolute aanrader wat mij betreft!

ZonderMeer Magazine is voor € 7,45 te koop bij Jumbo, Bruna, Ako, Selexys, Primera en Read Shop en verschijnt vier keer per jaar. Een abonnement afnemen kan, dit kost je € 27,50. De vijfde editie van het magazine ligt sinds 28 maart in de winkels. Het volgende nummer is een Annabel Langbein special met onder andere fijne taartrecepten. Ik kijk er nu al naar uit!

ZonderMeer magazine

Join the Conversation

 1. Floor says:

  Hmmm, ik heb ook nog nooit van dit tijdschrift gehoord!
  Lijkt me wel erg interessant om eens door heen te bladeren, ondanks dat ik geen rekening hoef te houden met allergieën o.i.d.
  Wat ik me wel afvraag; zijn het veel voorkomende ingrediënten die worden gebruikt, of is het allemaal toch wat lastiger te vinden?

  Groetjes,
  Floor

  1. Sabine says:

   Het zijn veelal heel voorkomende ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Erg toegankelijke recepten dus.

 2. Chantal says:

  Ik heb een abbo op dit blad omdat ik Glutenvrij moet eten en het is zo’n heerlijk blad. Elke keer weer. En het zijn vaak niet eens de meest ingewikkelde recepten. Dat vind ik zo ideaal. Want vaak heb je geen zin om uren te moeten koken.

  Dat stukje aan het begin van het blad van “Wat is Glutenvrij” “Wat is lactose vrij” staat er overigens elke keer in. Uiteraard kon jij dat niet weten en het is ook zeker geen verwijt! Begrijp me niet verkeerd :) Overigens is het wel heel fijn dat ze dat stuk er elke keer in zetten. Juist voor mensen die het blad kopen uit nieuwsgierigheid of omdat er in hun vrienden/familie kring iemand zit met die intolerantie.

  Mooie review! Dat moet ik er nog even melden :)

  1. Sabine says:

   Bedankt voor de toevoeging, het is de eerste keer dat ik het magazine zie/lees dus dat wist ik inderdaad niet haha. En bedankt voor het compliment!

 3. Hester says:

  Ziet er goed uit! Mijn vader en ik hebben allebei ongeveer vijf jaar een melkallergie gehad, dus mijn moeder moest ook met heel veel omwegen en vervangers koken. Maar er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close