Tip: Verrassende assortimentsuitbreiding van Albert Heijn

Met een Albert Heijn op 200 meter afstand van mijn huis kun je vast wel raden waar ik een groot gedeelte van mijn wekelijkse boodschappen doe. Omdat ik voor OMF iedere dag iets anders moet koken (dit moet van mezelf trouwens), komt het echter ook regelmatig voor dat ik alsnog een tripje naar de toko moet maken om aan bepaalde ingrediënten te komen. Maar nu hoeft dat bijna niet meer, Albert Heijn voegt namelijk een groot aantal zeer verrassende nieuwe producten aan het assortiment toe die je niet zo snel in een andere supermarkt tegen zult komen. Het is helaas onmogelijk om alle nieuwe producten toe te lichten, maar van Albert Heijn kreeg ik een pakket toegestuurd met daarin een kleine greep uit het nieuwe assortiment. En over die #VerassendAH producten wil ik je graag iets meer vertellen.

AH verrassend

Hierboven zie je het pakket met nieuwe producten dat ik thuisgestuurd kreeg; ik zal de bovenstaande producten stuk voor stuk even toelichten.

BioToday Seaweed tapenade

Tapenades worden vandaag de dag allang niet meer alleen van tomaten en olijven gemaakt. Deze BioToday Seaweed tapenade kun je nu ook vinden in de schappen van Albert Heijn. De tapenade bestaat uit drie verschillende soorten zeewier: kombu, ulva en zeespaghetti. Dankzij toevoeging van een beetje mosterd en sojasaus is het waanzinnig lekker op een toastje of stukje stokbrood.

BioToday Seaweed Tapenade, € 3,99 / 90 gram

Smaakt Adukibonen

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik even heel gek naar de inhoud van het zakje Adukibonen keek en dat ik vervolgens lang moest nadenken voordat ik iets kon verzinnen om ermee te maken. Maar na een speurtocht op internet kwam ik erachter dat adukibonen in het Verre Oosten al eeuwenlang geliefd zijn. Ze zitten tjokvol eiwitten, vezels en mineralen en door hun lichtzoete smaak zijn ze lekker als gezonde snack of als basis voor desserts. Je kunt er zelfs een chocoladecake mee maken! Whut!

Smaakt Adukibonen, € 2,09 / 500 gram

Producten van Jonnie Boer

Wellicht hebben jullie al eens van de specerij-mixen van Jonnie Boer gehoord, maar het assortiment bij Albert Heijn is nu veel groter. Zo mocht ik me gelukkig prijzen met de Vadouvan en Caribbean Spice. Korte toelichting:

 • Vadouvan: een Franse interpretatie van een Indiase kerrie. Vadouvan is afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Vadouvan is een fijne smaakmaker op kip, voor een vismarinade of als vervanger voor normale kerriepoeder. Ingrediënten: uienpoeder, mosterdzaad, knoflookgranulaat, uienstukjes, kurkuma, kardemom, fenegriekzaad, komijnzaad, venkelzaad, kaneel, chillies, dragon, kruidnagel, laurier en rozenbloemblaadjes.
 • Caribbean Spice: Jonnie Boer noemt Caribbean Spice zelf ‘een fraaie melange voor lichte, exotische vlees- en visgerechten.’ Heerlijk bij een stuk tonijn van de gril of voor een lekker kipgerecht. Ingrediënten: paprika, nigellazaad, knoflook, ui, zeezout en peterselie.

Naast de Original Spices zijn er nog veel smaakmakers verkrijgbaar, waaronder heerlijke Piccalilly.

Jonnie Boer Original Spices, € 3,66 / 80 gram.

AH verrassend

AH Groente: zeekraal

Zeekraal was voor mij echt zo’n ingrediënt dat ik alleen voorbij zag komen in programma’s als Masterchef. Mooie visgerechten werden altijd afgemaakt met zeekraal, maar persoonlijk vond ik dit het tripje naar de visboer niet waard. Nu verkoopt Albert Heijn deze knapperige zoutwatergroente echter zelf. Heerlijk als toevoeging in salades en roerbakgerechten, maar dus ook bijzonder fijn om een visgerecht mee af te maken.

AH Groente zeekraal, € 2,49 / 100 gram.

Hakubaku noodles

Geloof het of niet: een aantal jaar geleden heb ik stad en land afgezocht naar Udon noedels. Ik wilde namelijk de noedels zo klaarmaken zoals ze in Japanse restaurants altijd doen en daar passen woknoedels gewoon niet bij. Nérgens kon ik Udon noedels vinden en nu ineens heeft Albert Heijn ze in de schappen liggen. Biologische noedels van het merk Hakubaku en naast de oh zo gewilde Udon noedels verkopen ze ook Soba noedels, gemaakt van boekweitmeel. Vind ik leuk!

Hakubaku noodles, € 2,39 / 270 gram.

De bovenstaande producten zijn echt niet de enige die aan het Albert Heijn assortiment zijn toegevoegd, er zijn nog veel meer verrassende producten bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan limonadesiropen van Belvoir waarvan alleen de flessen al musthaves zijn en boerenkoolchips van het merk Rawlicious.

Thanks Albert Heijn, jullie maken mijn boodschappenrondje steeds aangenamer!

Dit is een gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 254946364&c=%%CACHEBUSTER%%
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 254946364&c=%%CACHEBUSTER%%
adServer

Join the Conversation

 1. Sheela says:

  Ik vind de albert heijn zo leuk omdat ze bijna alles hebben, en nu hebben ze nog meer. Ik sta er echt versteld van. Hele goede winkel! x

 2. Die kruidenpotjes van Jonni Boer vind ik altijd zo leuk en fijn!

 3. Marjoleine says:

  Wat leuk dat ze deze producten nu verkopen, ik vind zeekraal zo lekker!

 4. Puck Christine says:

  Wat een fijne producten! Maar ik moet zeggen, zeekraal ligt al heel lang bij ons in de AH. We kopen het al jaren… Dus dat is niet helemaal nieuw, tenminste in Harderwijk

 5. Die noodles verkopen ze in bijna iedere Aziatische toko :-)

 6. Margot says:

  Wat fijn dat AH steeds nieuwe producten blijft toevoegen!

 7. Katrien says:

  Zeekraal was altijd al in het Albert Heijn assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close