Thuisafgehaald.nl

Ik vind het altijd leuk om mails te krijgen van bezoekers, wat er dan ook in staat. Helemaal leuk zijn ze wanneer er goede tips worden gedeeld zoals Sandra onlangs deed met het concept: Thuisafgehaald.nl. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf nog niet eerder van had gehoord, maar na enig speurwerk besloot ik er een artikel aan te wijden. Thuisafgehaald is namelijk zo’n tof concept dat het zeker het vermelden waard is.

Thuisafgehaald.nl

Het concept
De naam verklapt het concept eigenlijk al een beetje, maar Thuisafgehaald maakt het mogelijk om jouw kookkunsten te delen met mensen bij jou in de buurt. Het maakt niet uit wat je maakt, of het nou een drie-gangen diner is of een dipsaus, deze website maakt het mogelijk om jouw gerechten te delen met de buren. Zie het een beetje als een afhaalrestaurant aan huis maar dan ben jij zelf de chef. Uiteraard kun je de rollen ook omdraaien en kun je zelf op zoek naar amateurkoks bij jou in de buurt om de gerechten van jouw buren te proberen. Hartstikke leuk natuurlijk (en makkelijk!), want naast het feit dat je zelf niet hoeft te koken maak je ook nog eens kennis met andere keukens.

Hoe werkt het?
Thuisafgehaald is een virtueel kookplein waar liefhebbers van lekker eten samenkomen. De site heeft twee doelgroepen: de afhalers en de kok.

De afhaler
Wanneer jij je registreert op de site krijg je automatisch mail met de aanbiedingen in jouw buurt, maar hiervoor kun je ook op de website kijken. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een gerecht wordt er automatisch een mail gestuurd naar de kok. Fijn om te weten is dat je specifieke wensen zoals allergieën kunt aangeven tijdens het bestellen. Wanneer de kok de bestelling heeft geaccepteerd ontvang je hiervan een bevestiging met aanvullende contactgegevens van de kok. Tevens staat in de mail nogmaals vermeld (deze informatie staat altijd van te voren aangegeven op de website) wat het afhaaltijdstip en de prijs van het gerecht zijn. Het geld voor het gerecht dat je hebt gekozen betaal je bij afhalen contant aan de kok.

De kok
Wil je een gerecht aanbieden op Thuisafgehaald dan is dat ook heel makkelijk. Zodra je een gerecht op de website plaatst word je bestempeld als kok. Bij de publicatie van een maaltijd beschrijf je kort de titel van het gerecht, de ingrediënten, hoeveel porties je aanbiedt, tot welke datum er besteld kan worden, binnen welke tijdspanne de afhalers het gerecht kunnen afhalen, de prijs per portie en je kunt eventueel een foto van het gerecht toevoegen. Omdat je alles in feite zelf bepaalt weet je precies hoeveel je moet maken en wanneer de afhalers op de stoep staan. Je hoeft geen geld af te dragen aan Thuisafgehaald, de prijs die jij hebt gevraagd voor jouw gerecht wordt betaald door de afhaler en dit geld hou je zelf.

Thuisafgehaald.nlKlinkt ontzettend leuk toch? Zeker als je onregelmatige werktijden hebt of gewoon geen zin hebt om te koken, biedt dit concept echt een goede uitkomst. Je kijkt even welke gerechten er bij jou in de buurt ‘in de aanbieding’ zijn, vervolgens maak je een keuze en niet veel later haal je jouw versgekookte prakkie op.

Meer informatie over het concept kun je lezen op de website zelf.

Bezoekster Sandra is zelf ook actief op Thuisafgehaald en heeft samen met haar dorp een actie op gezet voor stichting Lotte’s Leven. In dit artikel dat Sandra zelf heeft geschreven lees je meer over deze Stichting en haar relatie met Thuisafgehaald.

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Wat een leuk concept, vind ik ook wel wat voor jou! :)

  2. Ik ben lid geworden maar helaas vond ik het tegenvallen. Een gemiddelde hoofdgerecht kost nu rond de 6 euro. Het was in 2 maanden tijd opeens duurder geworden. Tenminste in Haarlem. Erg jammer.

  3. Judith says:

    Ik kook nu zo’n half jaar voor thuisafgehaald en ik vindt het iedere keer nog ontzettend leuk. Ik hou ook erg van taarten bakken en die verkoop ik ook regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close