Ja hoor, kom maar door met deze Thaise noedelsalade met pindadressing. Héérlijk als je op een warme dag wilt dineren met een maaltijdsalade maar wel een keer toe bent aan iets anders dan pasta of aardappels.
Deze salade is met maar heel weinig ingrediënten gemaakt en toch is ‘ie lekker vullend en een echt smaakbommetje.
Koude noedelsalade
Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op alle noedelgerechten, er staan niet voor niets al ongelofelijk veel recepten op OMF.
Als ik zou moeten kiezen dan eet ik mijn noedels het liefste warm, maar deze koude noedelsalade gaat er ook bijzonder goed in. Het is overigens niet de eerste noedelsalade die ik maakte voor OMF. Ik deelde al eens eerder een recept voor Noedelsalade met gamba’s en kokos-pindadressing, Glasnoedelsalade met Zalm en Paksoi en Wakame noedelsalade met gerookte forel.
Ook de Noedelsalade met kip vind ik nog steeds erg lekker en als je helemaal snel aan tafel wil dan is de Snelle noedelsalade met komkommer een hit.
Als basis voor de Thaise noedelsalade gebruikte ik glasnoedels. Die zijn namelijk snel klaar, je hoeft ze alleen maar te weken, en ze plakken ook niet zo ongelofelijk aan elkaar als de noedels weer afkoelen. Een tip om dat laatste te voorkomen is om de noedels even goed af te spoelen als je ze hebt gekookt trouwens. Dan gaat het mengen van alle ingrediënten ook een stuk makkelijker.
Thaise salade dressing
Omdat de salade zelf uit maar heel weinig ingrediënten bestaat, is de Thaise salade dressing de allerbelangrijkste smaakmaker in dit recept. Ik gok eigenlijk dat je de meeste ingrediënten voor de dressing al wel in huis hebt. Het meest ‘ongewone’ ingrediënten is namelijk vissaus, maar ook dat is inmiddels goed ingeburgerd in onze keukenkastjes. Toch?
Je zult merken dat de Thaise salade dressing vrij dik kan worden. Dit is een beetje afhankelijk van het merk pindakaas dat je gebruikt. Mocht je de dressing te dik vinden en je de salade niet goed kunnen mengen, dan kun je de dressing verdunnen met een paar eetlepels kokend water.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Thaise noedelsalade met pindadressing
Ingrediënten
- 100 g glasnoedels
- 100 g wortel – julienne
- 1 rode paprika – in dunne reepjes
- 1/4 komkommer – in reepjes
- 1 el verse peterselie – grof gesneden
- 1 el munt – grof gesneden
Thaise pindadressing
- 1 tl vissaus
- 3 el sojasaus
- 3 el romige pindakaas
- 1 tl sesamolie
- 1 el honing
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- sap van 1/2 limoen
En verder
- 1 handvol geroosterde pinda's of cashewnoten
Instructies
- Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze na het garen goed af onder de koude kraan.
- Meng de noedels met de wortel, paprika, komkommer, peterselie en munt in een kom.
- Roer alle ingrediënten voor de Thaise pindadressing door elkaar. Verdun de dressing eventueel met kokend water.
- Meng al laatste de dressing door de salade en garneer met geroosterde pinda's of cashewnoten.