Thaise noedelsalade met pindadressing
Deze Thaise noedelsalade met pindadressing is heerlijk als je zin hebt in een licht, verkoelende maaltijdsalade maar wel een keertje klaar bent met pasta. Súper simpel, staat heel snel op tafel en doet me altijd denken aan Thailand.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: salade
Keuken: Thais
Trefwoord: glasnoedels, maaltijdsalade, noedelsalade, pindadressing, salade
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 100 g glasnoedels
- 100 g wortel - julienne
- 1 rode paprika - in dunne reepjes
- 1/4 komkommer - in reepjes
- 1 el verse peterselie - grof gesneden
- 1 el munt - grof gesneden
Thaise pindadressing
- 1 tl vissaus
- 3 el sojasaus
- 3 el romige pindakaas
- 1 tl sesamolie
- 1 el honing
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- sap van 1/2 limoen
En verder
- 1 handvol geroosterde pinda's of cashewnoten
Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze na het garen goed af onder de koude kraan.
Meng de noedels met de wortel, paprika, komkommer, peterselie en munt in een kom.
Roer alle ingrediënten voor de Thaise pindadressing door elkaar. Verdun de dressing eventueel met kokend water.
Meng al laatste de dressing door de salade en garneer met geroosterde pinda's of cashewnoten.