Sinds ik terug ben uit Thailand kook ik eigenlijk nauwelijks Thais… Bij het zien van het recept van Leonie: Thaise curry met omeletrolletjes heb ik mijzelf het voornemen opgelegd om meer Thais te gaan koken, want wat ziet het er toch heerlijk uit! Gelukkig zijn er trouwe bezoekers van OMF die graag hun recepten met jullie willen delen, anders was dit fijne (vegetarische!) recept aan onze neus voorbij gegaan.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 300 milliliter kokosmelk
- 1 grote struik paksoi
- 1 zakje Thaise groene curry (Fairtrade Original)
- 200 gram Pandanrijst
- 50 gram gepelde pistachenoten
- 4 eieren
- 2 eetlepels Chinese kruiden
- olie om in te bakken
- Cassave kroepoek (voor erbij)
1. Snijd de paksoi in grove stukken en kook ondertussen vast de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Klop de eieren los met de Chinese kruiden en bak hier op laag vuur een omelet van. Snijd de omelet na het bakken in repen en rol ze op tot omeletrolletjes.
3. Wok de paksoi in een beetje olie tot de groente beetgaar is. Voeg hier de kokosmelk en de curry aan toe en roer nog even goed door tot er een egale saus is ontstaan.
4. Giet de gaar gekookte rijst af en voeg hier de currysaus met de paksoi aan toe.
5. Schep de Thaise curry op borden, garneer met de pistache nootjes en serveer het gerecht met de omeletrolletjes en de cassave.
Wil je jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Surf dan naar deze pagina, vul het contactformulier in en wie weet publiceren we binnenkort ook jouw recept!
Die op de foto ziet er in elk geval goed uit!
Lijkt me erg lekker!
Bedankt voor het plaatsen, wat leuk!!:D