Waaah, ontzéttend tof vind ik het dat ik nu eindelijk van de daken mag schreeuwen dat ik een partnership ben aangegaan met mijn favoriete online slagerij: BBQuality. Als je OMF al langer volgt dan heb je ze al regelmatig bij me voorbij zien komen, vrijwel al mijn (barbecue)vlees haal ik bij hen vandaan. Goed en heerlijk vlees voor een aantrekkelijke prijs, beter wordt het niet. Nog vrij recentelijk maakte ik short ribs uit de instant pot met de short ribs van BBQuality, maar jaren geleden bereidde ik al picanha op de barbecue, bavette, spareribs en ga zo maar door. Vandaag voeg ik er een nieuw overheerlijk recept aan toe: Steak Sandwich. Verwacht nog veel meer lekkers in de komende maanden.
Welke steak kies je dan?
Als je het assortiment aan steaks bij BBQuality ziet dan snap ik dat kiezen heel lastig is. Nu moet je bedenken dat we voor dit recept de steak gaan grillen en op een broodje doen. Je hoeft dus niet voor het duurste van het duurste te gaan want er zijn andere smaken in het gerecht die er óók toe doen. Zelf heb ik ribeye gekozen, ik ben namelijk gek op dit (dankzij vet) gemarmerde stukje vlees. Je kunt de steak sandwich echter ook prima maken met biefstuk of bavette!
Grill de steak lekker rondom boven de kolen en houd de kerntemperatuur in de gaten voor de juiste garing:
- 48-50℃ voor rare
- 51-53℃ voor medium-rare
- 54-57℃ voor medium
- 63+℃ voor well done
Laat de steak na het grillen nog even 10 minuten onder aluminiumfolie rusten zodat de sappen in het vlees trekken en het vlees extra mals blijft.
Spaar mee!
Ik bestelde al vlees bij BBQuality toen ze nét begonnen met hun webshop maar de laatste jaren hebben ze mega ontwikkelingen doorgemaakt. Eén van de toffe nieuwe dingen is het spaarprogramma en die wil ik nog even bij je onder de aandacht brengen. Want zie je die stoere houten plank en het geweldig mooie mes op de foto? Daar kun je dus voor sparen!
Bij iedere €25,- krijg je 1 punt; die spaarpunten kun je vervolgens opsparen en uitgeven in de webshop. Naast stoere messen en de eikenhouten snijplank kun je ook sparen voor een Thermapen, leren barbecueschort of een magneetblok voor de messen. Leuk extraatje toch?
Steak sandwich
Benodigdheden
- barbecue of grillpan
Ingrediënten
- 2 uien - in halve ringen
- 300 g ribeye
- 1 ciabatta (30 cm)
- 2 el aioli
- 2 handjes veldsla
- 100 g Boeren kaas (licht pittig) - in plakken
- peper en zout
Instructies
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe hier de uienringen bij. Draai het vuur middelhoog en karameliseer de ui in ong. 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn geworden.
- Laat de ribeye op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met een vel keukenrol.
- Grill het vlees 2-3 minuten per kant direct boven de kolen of in een hete grillpan.
- Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Snijd de ciabatta doormidden. Smeer de binnenkant van beide helften in met een lepel aioli.
- Verdeel de veldsla over de onderste helft.
- Kruid de ribeye met peper en zout en snijd het vlees tegen de draad in, in dunne plakjes. Verdeel de ribeye over de veldsla.
- Leg de plakjes kaas over het vlees en verdeel hier de gekarameliseerde ui overheen.
- Serveer de steak sandwich direct.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.