Als het aankomt op barbecuen bereid ik niet vaak vis op de grill. Hoewel ik dol ben op vis, vind ik het toch echt een makkelijker product om te bereiden in de koekenpan of oven. Maar met een visklem is het een koud kunstje om ook fragiele vissoorten op het grillrooster te leggen. Zoals kabeljauw. Ik bracht verse moten kabeljauw op smaak met cajunkruiden en maakte soft taco’s met cajun kabeljauw en maissalsa – een ultiem zomers recept voor de warme dag.
Andere soorten vis
In dit recept zorgt de maissalsa al voor voldoende bite, vandaar dat ik gekozen hebt voor miniwraps in plaats van krokante tacoschelpen en voor een milde vissoort zoals kabeljauw. In principe kun je iedere vissoort gebruiken voor de taco’s, maar zorg er wel voor dat de je voorzichtig omspringt met de vis. Zeker witvis heeft de neiging om heel snel uit elkaar te vallen en hoewel dat eenmaal op de taco’s prima is, wil je niet dat de vis tussen het grillrooster door valt. Mocht je nou niet zo van de witvis zijn dan zijn garnalen ook heel lekker zijn bij dit recept.
Cajunkruiden
Ik koos ervoor om cajunkruiden uit een potje te gebruiken, maar je kunt de specerijenmix ook prima zelf maken! Je hebt er alleen wel behoorlijk wat ingrediënten voor nodig. Zo’n 9 – 10 verschillende kruiden en specerijen om precies te zijn. Een rondje Google levert je al gauw een waslijst aan recepten voor Cajunkruiden op. Ze verschillen allemaal van elkaar, dus je kunt jouw favoriet uitkiezen en de mix zo pittig en/of zout maken als jij wil.
Gecharmeerd van de soft taco’s met cajun kabeljauw? Deze vistaco’s met rode yoghurtsaus zijn ook perfect voor deze zomer!
Soft taco's met Cajun kabeljauw en maissalsa
Benodigdheden
- barbecue
- visklem
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 1 el Cajunkruiden
- 8 gordita's - mini wraps
- 8 blaadjes romaine sla
- 1/2 rode paprika - in dunne repen
- 1/4 komkommer - in dunne repen
Maissalsa
- 1 blikje mais - 150 g, uitgelekt
- 2 tomaten - in blokjes
- 1 kleine rode ui - gesnipperd
- 1/2 rode paprika - in kleine blokjes
- 1/2 verse jalapeno - fijngesneden
- 1 el verse koriander/peterselie - fijngehakt
- sap van 1 limoen
- peper en zout
Instructies
- Wrijf de kabeljauwfilets in met Cajunkruiden en leg de vismoten in de visklem.
- Grill de kabeljauwfilets direct boven de hete kolen in max. 10 minuten gaar.
- Leg in iedere mini wrap een blaadje Romaine sla en verdeel daar de reepjes paprika en komkommer overheen.
- Schep alle ingrediënten voor de maïssalsa door elkaar.
- Pluk de vis een beetje uit elkaar en verdeel de visstukjes over de groenten op de wraps.
- Schep op iedere soft taco een lepel maissalsa en serveer direct.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.