Snelle lunchwraps

Met wraps sla je eigenlijk nooit de plank mis. Tortilla’s lust bijna iedereen wel en met de vulling kun je eindeloos variëren. ’s Avonds eten wij regelmatig wraps met een lekker sausje en een warme vulling gecombineerd met wat sla, maar ook voor de lunch is het heel gemakkelijk om wraps op tafel te zetten. Het leuke van wraps vind ik dat het nooit saai wordt. Brood wordt wel eens saai, maar omdat er zóveel ingrediënten zijn die je kunt gebruiken bij het maken van wraps, raak je er niet zo snel op uitgekeken. Daarnaast kun je ze, wanneer je ze in stukjes snijdt en met een cocktailprikker bij elkaar houdt ook nog makkelijk meenemen of opdienen als snack.

No ratings yet

Snelle lunchwraps

Een keertje geen boterhammen mee voor de lunch? Dan kies je toch gewoon voor een lunchwrap met kip of zalm of met vulling van jouw keuze. Snel te maken en erg smakelijk
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • magnetron

Ingrediënten

Gekruide Kipwraps

  • aioli
  • 1 grote kipfilet - uit elkaar getrokken met een vork
  • 6 grote tortilla pannenkoeken
  • kipkruiden
  • ijsbergsla
  • augurk
  • zilverui
  • komkommer

Instructies

Gekruide kipwraps

  • Kook de kipfilet in een pan met zout water. Kipfilet kook je door een pan met zout water aan de kook te brengen met de kip er al in. Wanneer het water kookt draai je het vuur laag en laat je de kip tien minuten koken. Draai na tien minuten het vuur uit en laat de kip daarna nog tien minuten rusten in het water en haal het er daarna uit.
  • Trek met een vork de kipfilet uit elkaar in snippers en kruid de kip royaal met gewenste (kip)kruiden.
  • Verwarm de tortilla’s even kort in de magnetron zodat ze slap worden en ze op te rollen zijn. Bestrijk ze dan met aioli.
  • Doordat je bij deze wraps gebruik maakt van vrij droge ingrediënten, laat uitjes en sla dus uitlekken,
  • Snijd alle ingrediënten in reepjes en verdeel desgewenst de sla, augurk, zilverui, komkommer en de kip over ongeveer 1/3 van de tortilla. Je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Augurk, zilverui en sla is bijvoorbeeld ook al een hele goede combinatie.
  • Rol de tortilla voorzichtig op en druk hierbij de ingrediënten goed aan zodat de wrap stevig wordt. Verdeel de tortilla in gelijke stukken met een mes. Om te zorgen dat de wrap niet weer uitrolt kun je hem vastzetten met cocktailprikkertjes. Wanneer je teveel ingrediënten hebt gebruikt ga je dat nu merken, deze zullen er namelijk aan de uiteindelijk uitvallen. Maakt niet uit, die zijn namelijk aan het einde prima te combineren als lekkere salade!
Gang: brunch, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: hapje, how-to, lunch, recept, wraps

 

No ratings yet

Zalm/roomkaas wraps

Variëren met ingrediënten kun je naar hartelust met wraps, deze is met zalm en roomkaas.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 5 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • magnetron

Ingrediënten

  • 4 tortilla pannenkoeken
  • 1 pakje gerookte zalm
  • ijsbergsla
  • roomkaas met kruiden

Instructies

  • Doe de tortilla’s even in de magnetron zodat je er makkelijk mee kunt werken.
  • Bestrijk de tortilla royaal met roomkaas. Je mag hier best een flinke laag voor gebruiken zodat de zalm niet overheerst.
  • Verdeel over 1/3 van de tortilla lichtjes wat ijsbergsla en leg hierover wat plakjes zalm. Je kunt er ook voor kiezen de helft van de tortilla te beleggen met de ingrediënten, maar hierdoor is hij wel wat moeilijker op te rollen.
  • Rol de wrap op en verdeel met cocktailprikkers in stukjes.

Notities

Waar moet je op letten:
  • Maak zo min mogelijk gebruik van natte ingrediënten als je de wraps van te voren klaarmaakt, natte ingrediënten maken de wraps al gauw sompig. Zeker wanneer je ze even in de koelkast bewaart.
  • Wil je de wraps graag met vis maken dan kun je budgetwise kiezen voor vis in blik. Zorg er wel voor dat je deze vis héél goed laat uitlekken. Wanneer er teveel olie of water achterblijft wordt je wrap erg nat en verliezen de andere ingrediënten alle smaak.
  • Maak liever teveel dan te weinig, want de wraps (zonder vis) zijn prima een dag of drie/vier te bewaren in de koelkast, mits goed afgedekt.
Gang: brunch, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: hapje, how-to, lunch, recept, wraps

snelle-lunchwraps

snelle-lunchwraps1

Join the Conversation

  1. HippeKipCindy says:

    Wraps vallen ook bij mij altijd wel in de smaak. Als lunch had ik ze eigenlijk nog niet bedacht. Het recept hierboven met 4 of 6 tortilla’s is voor mij persoonlijk errûg veel als lunch ;)

    1. Sabine says:

      Hahah het zijn ook niet bepaald recepten voor één persoon. Eerder voor drie à vier personen :)

  2. Nienke says:

    Het water loopt me in de mond! Ik moet echt vaker wraps maken, want het is zóó lekker en zo simpel.. Leuk receptje!

  3. Vanessa says:

    Wraps vallen ook bij mij altijd wel in de smaak. Als lunch had ik ze eigenlijk nog niet bedacht. Het recept hierboven met 4 of 6 tortilla’s is voor mij persoonlijk errûg veel als lunch ;)
    +1

  4. Laura says:

    Ik hou van wraps, het ziet er zo lekker uit :D

  5. Yvonne says:

    Welke wraps zijn het lekkerst?
    Laatst had ik wraps gekocht die erg droog waren, was niet zo smaakvol

    1. Sabine Author says:

      Zelf maken! https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/homemade-tortillawraps-2

      En anders de kant-en-klare wraps even opkrikken in de magnetron. Een paar seconden maar, dan zijn ze lekker zacht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close