Italiaanse Risotto van Knorr

Ik ben en blijf natuurlijk een student en ik heb gewoon geen tijd om iedere dag van de week uitgebreid te koken, hoe graag ik dat ook zou willen. Daarom ben ik altijd gek op de maaltijdpaketten van Knorr. Ik houd van de Burrito’s en de Kip Jambalaya is ook ontzettend lekker. Een paar maanden geleden viel mijn oog op een risotto pak. Risotto is een gerecht dat ik elke keer nog graag from scratch wil maken, maar het komt er gewoon niet van. Voor het gemak nam ik dus dit pak maar een keer mee. En ja, ik weet dat het niet kan tippen aan échte authentieke Italiaanse risotto, maar met behulp van Knorr zet je echt een overheerlijk maaltje op tafel.

DSCF6075Knorr beschrijft het zelf als een rijstgerecht met kip, courgette en champignons maar zelf doe ik dat liever nét ietsje anders. Ik ben zelf niet heel erg gek op courgette, behalve als het gegrild is, dus deze groente laat ik weg. Wat ik zelf toevoeg aan het pak:

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 4 lente-uitjes
  • 1 paprika
  • parmezaanse kaas

In het pak zelf zitten de marinade voor de kip, de risotto rijst en de kruidenmix.

DSCF6076Het werkt heel simpel: snijd de kipfilet in kleine blokjes en laat ze ongeveer een kwartier in de marinade staan. Hoe langer je het erin laat staan, hoe meer de kip de smaak van de marinade opzuigt. Aan het zakje marinade moet je wat olie toevoegen. Wanneer je de kip gaat bakken hoef je dus geen olie in de pan te doen. Terwijl de kip staat te marineren kun je de groenten snijden. Zelf vind ik kleine blokjes/ringetjes het lekkerst, maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Zelf vind ik het fijn om zulke gerechten te wokken, dus ik gebruik de wokpan om de kip en groenten te wokken. Wanneer de kip bruin is en de groenten geslonken voeg je de kruidenmix, de rijst en 400ml water toe. Het fijne van dit gerecht is dat je de rijst niet apart hoeft te koken, dus je kunt lekker alles in één pan doen.

Laat het gerecht lekker doorkoken totdat de rijst het vocht heeft opgenomen en goed gaar is. Proef tussendoor wel even, als het water op is wil het niet zeggen dat de rijst al gaar is namelijk. Hij moet echt zacht zijn. Wanneer de rijst gaar is en het meeste water is opgenomen vind ik het zelf lekker om wat parmezaanse kaas door de risotto te roeren, wanneer het nog in de pan zit. Naar mijn idee voegt dit écht heel erg veel smaak toe. Het gerecht wordt er net iets pittiger van en nog net wat ‘papperiger’. En dat laatste is wat je wil: risotto is namelijk nooit droog.

DSCF6077Tot ik tijd heb (en de moed) om echt een keer risotto zelf te maken, gebruik ik het pak van Knorr als een lekker alternatief. Het gerecht is snel klaar te maken, je hoeft er niet constant bij te maken en bovendien zorgt het voor weinig afwas omdat je alles in één pan kunt bereiden. Daarnaast kun je flink variëren met ingrediënten en kun je er zelf voor kiezen of je de risotto goed gevuld wilt hebben of juist luchtig.

DSCF6079

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close