Snel dessert (of ontbijt) met Alpro Mild & Creamy

Het is toch hilarisch hoe ik af en toe van iets gezonds iets ongezonds kan maken. Ik kan dat namelijk zelfs met de Alpro Mild & Creamy waar ik gisteren een review over schreef. Ik liet je toen al weten dat ik de Vanille variant heerlijk vind en dat het standaard tot mijn ontbijt behoort. Vaak eet ik het met een schepje cornflakes, maar zo af en toe -en dan voornamelijk op zondag als ik niet hoef te werken- wil ik er wel iets meer mee doen. Vriendlief Tim had op zaterdag aardbeien op de markt gehaald en verse koeken van de bakker. En wat is nou lekkerder om als ontbijt op zondagochtend drie van onze favoriete producten met elkaar te combineren.

En daar kwam het onderstaande ontbijt uit dat eigenlijk té schandalig is als ontbijt, waardoor ik het maar een dessert hebt genoemd.

mildcreamydessert

Alpro Mild & Creamy vanille met verse koeken van de bakker op de markt én aardbeien. Helaas zijn de aarbeien in de herfst en winter lang niet zo lekker als ze in de zomer zijn, maar wanneer je ze op deze manier combineert zijn ze nog steeds prima te eten.

De koeken die we hebben gebruikt zijn ook echte aanraders overigens. Helaas heeft onze markt bakker er geen naam aan gegeven maar het zijn brosse, zachte koeken met rozijnen en citroen. Jum!

Met zo’n klein artikel als vandaag (waar overigens wel iets heerlijks uit naar voren kan komen!) wil ik je laten zien dat je met een bakje yoghurt (-variatie) veel meer kanten op kunt dan gewoon een bakje met enkel banaan of cornflakes. Je kunt er echt iets lekkers van maken en vaak heb je daarvoor echt wel dingen in huis. Enkele variatietips om nog meer door de Alpro Mild & Creamy Vanille heen te doen:

 • Hagelslag en stroopwafel
 • Bosvruchten en cornflakes
 • Appel en kaneel
 • Macademia’s en kersen
 • Chocolat chip cookies en banaan

Mocht je nou zelf ook wat meer plantaardig willen gaan eten maar geen idee hebben hoe je een lekker ontbijtje met deze producten op tafel kunt zetten, neem dan eens een kijkje op de website van Alpro. Zij hebben namelijk het initiatief 365 ontbijtjes gelanceerd. Iedere dag vind je op hun site een heerlijk ontbijt, gemaakt met één of meerdere plantaardige producten. De recepten van voorgaande dagen/weken/maanden staan trouwens ook gewoon gepubliceerd.

Overigens is de site ook een erg leuke inspiratiebron voor ontbijtjes in het algemeen.

Join the Conversation

 1. Maaike says:

  Schandalig lekker! ;)

 2. Marije says:

  Mjum, hier krijg ik water van in mijn mond. Ik hoor goede verhalen over de yoghurt van Alpro, dus ik moet het nodig eens kopen!

 3. Miriam says:

  Hmmm, Macadaminas, nooit aan gedacht om dat toe te geven. Helaas, als ik me niet vergis zijn ze bij ons AH gezouten. Toch niet zo lekker denk ik.
  Ergans anders op zoek dus.

 4. Hester says:

  Lekkerr! Wij hebben die yoghurt soms ook wel eens in huis, maar hij is wel redelijk duur en dan met vier mensen in huis gaat het best hard ^^

 5. Bianca says:

  hmm heerlijk!
  Van yoghurt met fruit en nootjes kan ik ZO genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close