Shakshuka pasta

Een tijdje geleden stuurde mijn collega Wies me een appje met een foto: “heb je dit al eens gemaakt?!”. Het was een foto van iets dat leek op shakshuka met pasta. En nee, dat had ik nog niet eerder gemaakt en zoals dingen dan gaan, ging het direct op mijn to-make-lijstje. Op OMF staan al heel veel variatierecepten voor Shakshuka maar deze shakshuka pasta was er nog niet. Dus bij deze, weer eentje voor je repertoire!

Shakshuka is een gerecht waarbij je eieren in een gekruide tomatensaus gaart. Dat doe je met deze shakshuka pasta eigenlijk ook! Zorg ervoor dat je de pasta nét niet helemaal gaar kookt. Omdat je de pasta toevoegt aan de tomatensaus en daarna pas de eieren gaat garen, pakt de pasta nog een paar extra minuten mee. Kook je de pasta bij voorbaat al te ver door dan wordt deze aan het eind te zacht en dat is natuurlijk zonde.

Zoals je wellicht verwacht is deze makkelijke maaltijd het lekkerst om vers te eten. Opwarmen kan echt wel hoor, maar de mooie looks van het gerecht gaan dan verloren en de pasta en eieren worden er niet lekkerder op. Maar aangezien je binnen een half uur klaar bent, moet vers maken niet een te groot probleem zijn denk ik.

Shakshuka pasta

4 van 3 stemmen

Shakshuka pasta

Shakshuka is een populair vegetarisch gerecht en om het gerecht meer body te geven, voegde ik er wat pasta aan toe. Super simpel, maar wel smaakvol.
Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

  • (hapjes)pan met deksel

Ingrediënten

  • 250 g pasta
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 pakje Heinz Tomato Frito of andere gekruide tomatensaus
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • verse basilicum
  • geschaafde Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking nét niet helemaal gaar.
  • Verhit een beetje olie of boter in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee. Doe dan de tomatensaus, komijnpoeder, oregano en het paprikapoeder in de pan. Laat de saus pruttelen tot de pasta gaar is en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en voeg deze aan de tomatensaus toe. Roer goed door en maak vier 'kuiltjes' in het gerecht.
  • Breek de eieren in de kuiltjes, doe de deksel op de pan en gaar de eieren nog 6 minuten mee.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum, Parmezaanse kaas en eventueel wat zout en serveer direct
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: eieren, makkelijke maaltijd, pasta, shakshuka, tomatensaus, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Shakshuka pasta

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close