Ik kom er maar meteen eerlijk voor uit: er werd afgelopen week weinig gewerkt – haha! Ik had een rustige week in de agenda en alle recepten voor deze maand waren al gekookt, dus ik besloot een weekje wat rustiger aan te doen. We hadden een héérlijk weekend op de Veluwe en thuis ging ik aan de slag met het huis klaarmaken voor Kerst en het kerstmenu rondbreien.
Verder had ik wat privé afspraken in de agenda staan, sportte ik veel en spendeerde ik echt wel wat uurtjes achter de laptop hoor.
En niet geheel onbelangrijk: er werd lekker gegeten!

Zaterdag
Zaterdag waren we nog de hele dag op de Veluwe. We waren uitgenodigd om een weekend te spenderen bij Marber Veluwe en dat is écht een dikke tip voor stellen en/of vrienden. Het is een kindvrij park met hele luxe, ruime huisjes. Wij verblijven in een ‘Supreme’ huisje met eigen hottub, sauna en buitenhaard en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.
We waren het hele weekend vooral buiten te vinden, de omgeving leent zich daar natuurlijk perfect voor, dus met het eten deden we niet heel veel spannends. De momenten dat we wél binnen waren, keken we Formule 1 namelijk.
Zaterdagavond draaide ik een snelle pasta in elkaar. Smaakte prima!


Zondag
We mochten nog tot maandag blijven, maar aangezien er maandag gewoon gewerkt moest worden, reden we zondagavond naar huis. Maar niet voordat we eerst nog genoten van een wilddiner bij de Waldhoorn in Otterlo.
We kozen voor de wildproeverij met vijf verschillende gerechtjes (erg lekker) en als dessert nam ik de ‘koffie crème brûlée. Dat vond ik echt een top idee, dus hiervoor ga ik voor volgend jaar Kerst een recept uitwerken.

Maandag
Over tot de orde van de dag maar weer! De jongens mochten kiezen tussen wraps met krokante kip of boerenkool; maandag werd het ’t eerste. Dus zo gezegd zo gedaan. Alle bakjes op tafel zodat we allemaal wraps naar eigen smaak konden maken.

Dinsdag
Omdat de boerenkool maandag niet werd gekozen, aten we die dinsdag. Ik wou zeggen: past perfect bij het weer, maar zo koud was het afgelopen week natuurlijk helemaal niet. Desalniettemin viel het alsnog goed in de smaak; Vic (8) at er een gigantisch bord van leeg haha.

Woensdag
Mijn planning werd een beetje overhoop gegooid woensdag, dus in plaats van alleen te eten at ik alsnog met de liefde ’s avonds. In de supermarkt bedacht ik ter plekke wat er op tafel moest komen ’s avonds en dat werd uiteindelijk rijst met kippendijen en sperziebonen in een mosterd-roomsausje. Super snel klaar en altijd goed.

Donderdag
Na een dag op kantoor reed ik richting het eind van de middag vanaf omgeving Zwolle weer naar huis om te padellen met mama. In de koelkast stond nog een restje boerenkool, die warmde ik daarna op als avondeten. Twee kippendijtjes die ook nog in de koelkast lagen erbij; prima maaltje!

Vrijdag
We hadden wat te vieren richting het einde van de week en in plaats van geplande roerbakmie, bestelden we sushi. Dat aten we lekker op voor de televisie, terwijl we een kerstfilm keken. Prima start van het weekend.
En nu op naar de laatste week voor de kerstvakantie. Het wordt er eentje waarin aangepoot moet worden, net zoals bij vrijwel iedereen zo vlak voor Kerst gok ik. De jongens hebben thema-afsluitingen en uiteraard kerstviering op school. Ik heb zelf een kerstdiner en nog wat verschillende afspraken staan. En ik duik de keuken in voor de januari recepten op OMF.
Genoeg te doen dus! Fijne zondag! x
