Sab’s Eetoverzicht week 49-2025

Ja mensen, je leest op dit moment een van de laatste eetoverzichten van het jaar. Nog twee te gaan hierna (of drie…?) en het jaar zit er écht alweer op. Bizar hoe snel het is gegaan eigenlijk, vind je niet?

Afgelopen week was een fijne (werk) week waarin ik de nodige uurtjes in de keuken door bracht, maar ook lekker productief was achter de laptop. Ik werkte een heel aanbod aan nieuwe kerstrecepten uit waarmee we voor het weekend zijn begonnen. Er komt veel lekkers jullie kant op, al zijn er door de jaren heen al honderden lekkere andere kerstrecepten gepubliceerd.

Het avondeten van afgelopen week was weer lekker gevarieerd. Ik trok het nodige uit de vriezer, we vierden Sinterklaas en sloten onze pakjesmiddag af met friet en samen met de liefde vertoef ik sinds vrijdag in een heerlijk huisje midden op de Veluwe.

Zaterdag

Zaterdagmiddag reed ik van huis naar Nijkerk voor de kennismaking met de eerste groep New York lovers die in februari met me mee op reis gaan. Mijn jongens bleven onverhoopt bij opa & oma slapen, dus ik besloot na de meeting door te rijden naar het huis van de man. Waar ik zo aan kon schuiven voor het eten, wat een traktatie is dat zeg! Thuiskomen en direct kunnen eten, heerlijk.

Zondag

Zondag gingen we met alle kids (4 stuks) een middagje op pad en ’s avonds aten we met zijn allen bij mij thuis. Ik maakte gebakken rijst met broccoli, ei en doperwtjes en daarbij hadden we kipkluifjes.

Maandag

Maandag overdag was ik bezig met het maken van kerstrecepten, maar niets daarvan kon echt als avondeten dienen. Dus voor het avondeten nam ik een duik in mijn vriezer waar ik een zak Pelmeni uithaalde. Dit hadden we nog niet eerder gegeten, maar het viel erg in de smaak bij de kinderen. Ik maakte het heel simpel overigens, met een roomsausje en wat gekruide worst die ook nog in de vriezer lag.

Dinsdag

Ook dinsdag stond ik in de keuken en maakte ik simpele, maar lekkere pizzawraps. Die aten we ’s avonds met een kom soep. Door een shoot had ik ook nog een open pak met toastjes, dus die zette ik erbij op tafel, samen met een blik sardientjes.

Woensdag

Tijd om Sinterklaas te vieren! Dit deden we met de hele familie en de pakjesmiddag sloten we af met een bord friet en mini snacks. Prima voedsel voor 12 man, niet waar?

Donderdag

Donderdag was een laptopdagje omdat ik vrijdag het grootste deel van de dag vrij zou zijn. Ik kon echt flink wat meters maken, dus dat was fijn! Omdat we niet echt zin hadden om naar de supermarkt te gaan en we het weekend er niet zouden zijn, trokken we wat uit de vriezer. Bij manlief stond nog een restje boerenkool in bladerdeeg, lekker!

Vrijdag

Sinds vrijdag ben ik met de liefde op Marber Veluwe in Hoenderloo. Een thuiswedstrijd voor mij, maar alsnog voelt het alsof we een eind weg zijn. Het huisje is van alle gemakken voorzien, dus we besloten gewoon te koken vrijdag. Wel simpel hoor. We hadden zin in een kippetje uit de oven en aten daar krieltjes en broccoli a la crème (is dit nieuw? Ik had het nog niet eerder gezien van Iglo!) bij.

Ik hoef niet meer héél veel te koken tot aan de feestdagen en stiekem vind ik dat best lekker. Ik spendeer komende week dus niet heel veel uren in de keuken, maar ga al wel vast verder met de brainstorm voor januari. Eens kijken wat we voor die maand allemaal weer kunnen bedenken.

Vooralsnog is de planning voor aankomende week in ieder geval niet al te vol, maar dit kan altijd maar zo veranderen. Je weet maar nooit.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close