Als ik eerlijk moet zijn: het viel niet mee om na een heerlijk lang weekend in Zuid-Limburg weer aan het werk te moeten. Hele dagen in de buitenlucht zijn, slapen in caravan… dat beviel me meer dan prima en het was echt weer even schakelen thuis.
Maar er moesten nieuwe recepten worden gemaakt en dat gaat helaas niet vanzelf, dus eenmaal thuis dook ik ook snel de keuken weer in. Er kwam dan ook weer genoeg lekkers op tafel deze week.

Zaterdag
Het hele weekend waren we nog in Zuid-Limburg en op zaterdag besloten we te gaan eten bij Restaurant de Boswachter, een heel knus en niet al te groot tentje met gewoon goed eten op de kaart. We zitten weer in het wildseizoen, dus ik genoot van een lekker hertenbiefstukje.

Zondag
Op zondag hadden we een wandeling gepland staan en uiteindelijk zijn we ruim 5 uur onderweg geweest. We liepen in totaal bijna 16 kilometer en stopten ergens halverwege voor een kop koffie. Echt genieten vond ik het, maar ’s avonds hadden we absoluut geen zin meer om nog de deur uit te gaan. We haalden een pizzaatje in het dorp en die smaakte meer dan goed.

Maandag
Maandag waren we weer thuis en moesten we er gewoon weer aan geloven natuurlijk. Ik besloot een hele simpele pasta in elkaar te draaien voor mij en de jongens, namelijk deze spaghetti carbonara met gebakken halloumi. Ik gebruikte er volkoren spaghetti voor, maar dat vond ik toch een minder groot succes in het geval van deze specifieke pasta. Volgende keer de normale als ik carbonara maak!

Dinsdag
Dinsdag stond ik het grootste deel van de dag in de keuken en een van de gerechten die ik maakte was Lasagne bolognese. Het recept krijgen jullie aankomende week al van me, daar hoef je dus niet lang op te wachten. We vonden het allemaal erg geslaagd!

Woensdag
Er was een plotselinge verandering van de plannen woensdag. Normaliter zijn we allemaal vrij laat na de hockeytraining, maar die kwam te vervallen. Ik had dus iets meer tijd om te eten nadat ik de jongens naar hun vader had gebracht. Op dit recept moeten jullie nog even wachten, maar het is Griekse Giouvetsi. Een orzo gerecht met boterzacht stoofvlees – echt zó heerlijk.

Donderdag
Donderdagochtend is de man met de hamer langsgekomen. We (de liefde en ik) werden allebei knap beroerd wakker en gedurende de dag ging het eigenlijk van kwaad tot erger. Zin om te eten hadden we allebei niet zo, dus ik trok maar wat uit de kast. Een blik kippensoep (note to self: zorg voor een voorraad verse kippensoep in de vriezer voor zulke momenten) en flatbreads.

Vrijdag
Na het werk racete ik nog even langs de supermarkt voor het avondeten. We gingen ’s avonds een Halloweentocht lopen dus het eten was vrij makkelijk: zoete aardappelfrietjes met zalm en een salade.
Aankomende week is het feestweek; mijn (niet meer zo) kleine man wordt woensdag 6! Dat vieren we direct op de dag zelf met zijn kinderfeestje en de zaterdag erop is zijn ‘grote mensenfeestje’. Buiten alle festiviteiten om breng ik ook weer wat uren in de keuken door uiteraard en schuif ik aan bij een evenement van Euroma. Het belooft een volle week te worden, maar wel een hele leuke.
Fijne zondag! x
