Sab’s Eetoverzicht week 43-2025

En toen zat de herfstvakantie er ineens alweer op. Time flieeeees! Als jullie dit lezen zit ik nog met de liefde in Zuid-Limburg, daar zijn we een paar daagjes op de camping. Maar de eerste helft van de vakantie spendeerde ik met de jongens. Er werd een slaapkamer verbouwd, Harry Potter gekeken en tussen alle bedrijven door probeerde ik nog het nodige werk te verzetten.

Ook werd er lekker gevarieerd gegeten; er stond voor comfort food op tafel en dat paste prima bij het druilerige weer.

Zaterdag

Tijd voor pasta! We waren met de kinderen bij de Koperen Ezel in Epe en besloten daarna met zijn allen (met z’n allen betekent inmiddels met 6) te eten. De man kookte ‘zijn’ pasta die bij zijn kinderen altijd goed in de smaak valt. En dat deed het bij die van mij ook!

Zondag

Het avondeten van zondag ziet er een beetje armetierig uit zo, maar dat komt ook omdat we het bij de televisie opaten. De jongens wilden namelijk filmavond en ik besloot het om 18.00u al donker te maken in huis en tijdens het eten de film aan te zetten. Dan lagen ze in ieder geval enigszins op tijd in bed – haha. We aten een lekker kipgerecht uit de slowcooker en ‘ronde patatjes’ erbij.

Maandag

Voor maandag stond er stoofvlees op het menu. Lekker met aardappelpuree en doperwtjes met worteltjes. Oerhollands dus eigenlijk en perfect passend bij het weer.

Dinsdag

Voor dinsdag stond er ook stoofvlees op het menu, maar deze keer wel een tikkeltje anders. Koreaanse bulgogi om precies te zijn, met rijst en sugar snaps. En aangezien er nog een klein restje Koreaanse kip in de koelkast stond, schepte ik dat er ook direct maar bij.

Woensdag

Wat héérlijk om in zo’n vakantie ene keer wat minder te moeten haasten op woensdag. Geen school, geen hockeytraining voor Vic. Even niet rennen en vliegen – fijn hoor! Aangezien ik woensdag alleen at, besloot ik een bakje uit de vriezer te trekken. Het was een lekkere gehaktstoof en aangezien er nog een klein restje Airfryer frietjes in de vriezer lag, besloot ik die er maar bij te bakken. Scheelt allemaal weer ruimte.

Donderdag

Donderdagmiddag reed ik samen met de liefde naar Zuid-Limburg voor een lang weekend. We hebben de horeca goed gespekt maar donderdagavond flansten we even snel zelf iets in elkaar. Het was stormachtig weer dus erop uitgaan was ook niet echt een optie. Uiteindelijk was het een ‘we-mikken-alles-bij-elkaar-in-een-pan’ schotel en dat smaakte prima!

Vrijdag

Voor vrijdagavond hadden we een plekje gereserveerd bij boscafé ’t Hijgend Hert. Zo’n gezellige, knusse zaak – écht een ultiem boshut gevoel. Ik koos voor de biefstuk met bearnaise en die was heerlijk. Later dit weekend gaan we nog een keertje terug voor de lunch en bouwen we er een lange wandelroute omheen.

En toen was de vakantie al bijna weer voorbij. Laatste dagje voor de jongens vandaag, morgen beginnen we weer in het normale ritme. Of nouja, de jongens dan, wij komen zelf terug morgen uit Zuid-Limburg.

Ik duik aankomende week weer lekker veel de keuken in om nieuwe recepten te maken. Ook wel weer zin in hoor.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close