Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat er een overvloed aan eten aanwezig was in ons huis afgelopen week. Werkelijk geen enkele avond hoefde ik te bedenken wat we zouden eten, het was met name een kwestie van kiezen wat wanneer op tafel kwam.
Dat betekent overigens niet dat alles volgens plan verliep hoor. Zo bleef een van mijn jongens spontaan bij een vriendje eten na het spelen en waren we op woensdag heel laat omdat we eerst nog thuis moesten komen van hockeytraining.
En dan waren er ook avonden bij waarop er twee gerechten op tafel stonden want hoewel ik het graag anders had gezien, eten mijn kinderen ook écht niet alles wat ik maak voor mijn werk. Maar ach, liever zo dan eten weggooien!

Zaterdag
Voordat de kinderen voor 1,5 week naar huis kwamen spendeerde ik het weekend eerst bij de liefde! Voor zaterdag had ik een lekkere kipstoof meegenomen, die we alleen nog even op hoefden te warmen. We kookten er rijst bij, maar volgende keer ga ik toch voor aardappelpuree. Dat vond ik beter passen.

Zondag
Helaas begaf mijn buik het na het avondeten van zaterdag en daar moest ik zondagavond nog voor boeten. Het ‘uitgebreide’ maaltje (de man had schnitzel met allerlei toppings) dat we bedacht hadden werd bij mij flink uitgekleed. Ik at enkel wat pommes duchesse en een kip cordon bleu. Karig, maar meer ging er niet in.

Maandag
Maandag ging gelukkig een stukje beter en voor het avondeten had ik een bak pastasaus uit de vriezer getrokken. Daar kon ik direct een restje pasta bij koken; dat scheelde weer ruimte in de vriezer én voorraadkast. En fijn, want zulke maaltjes gaan er bij de kinderen altijd prima in.

Dinsdag
Vic bleef onverhoopt bij een vriendje eten dinsdag dus voor mezelf warmde ik stoofvlees (Daging Smoor) op en kookte daar een beetje rijst bij. Dit is echter niet iets dat Cody makkelijk eet, dus voor hem maakte ik iets anders klaar.

Woensdag
Een AGV’tje maar dan een beetje anders. De kinderen hadden voor 2/3 hetzelfde als ik, maar in plaats van stoofvlees (het laatste beetje) aten zij curryworst erbij.

Donderdag
Toegegeven: het avondeten van donderdag ziet er op het bord niet uit, maar het smaakte wel erg lekker. Wel balen dat het alweer zo donker is als we gaan eten iedere keer. We aten een enchiladapannetje met wraps, kip, tomatensaus en diverse groenten.

Vrijdag
Eerder in de week had ik al ‘Salisbury Steak’ gemaakt en daar warmde ik vrijdagavond een deel van op voor het avondeten. Op verzoek van de boys ging er aardappelschotel en bloemkool bij. Lekker makkelijk, maar na een volle werkdag op kantoor geloofde ik het wel.
Aankomende week is een beetje hetzelfde, ook dan zal er aan eten geen gebrek zijn. De grootste uitdaging zit hem dan vooral in het opmaken van al het lekkerst, want vrijdag gaan we met vrienden een weekendje weg. Heel veel zin in!
De rest van de week bestaat vooral uit werk en veel afspraken, dus ik gok dat de week weer voorbij vliegt. Net als dit hele jaar eigenlijk. Meer mensen hier ‘last’ van? Ik had het er vrijdag met een co-worker op mijn werkplek over, dat de tijd zo achterlijk snel gaat dat het bijna niet bij te benen is.
Enfin ik hoop dat vandaag wat langer duurt want even een beetje rust is wel fijn. Fijne zondag! x