Ja hoor, tropische temperaturen vragen om tropische gerechten en die hebben dan ook zeker op tafel gestaan afgelopen week. Twee dagen stond ik in de keuken om te koken voor OMF en dat schoot lekker op! Inmiddels zit ik vol in de juli maand met vooruit werken en dat merkte ik aan de gerechten die voorbij kwamen.
Frisse, fruitige gerechten, salades, toetjes… heerlijk allemaal!
Mijn eetoverzicht mist de zaterdag, dit in verband met een vrijgezellenfeestje die dag. En hoewel ik het geen probleem vind om in het weekend nog deze overzichten af te maken, gaat midden in de nacht me iets te ver ;-)
Zondag
De eerste dagen van de week at ik nog in mijn eentje en hoe ongezellig dat soms ook is, het kan wel lekker zijn. Zo maakte ik zondag een pittige noedelsoep met gekruide kip; de Tantanmen uit het Noedels kookboek van Emma de Thouars. Ik moest af en toe even blussen maar oei, zo lekker.
Maandag
In de vriezer had ik nog een paprika pizzabodem van Magioni liggen en daar had ik maandag wel zin in. Ik hou van zo eenvoudig mogelijke pizza’s, dus ik smeerde de bodem voor het bakken in met rode pesto. Naderhand ging er buffelmozzarella en parmaham overheen, samen met extra vergine olijfolie, veel basilicum uit eigen tuin en bieslook bloemetjes.
Dinsdag
Dinsdag was mijn kookdag en voor het avondeten hoefde ik dan ook vrijwel niets te doen, behalve de kip opwarmen. Ik kreeg het verzoek om een keer Kippeling te maken en dat heb ik gedaan. Het recept krijgen jullie over een paar weken van me. Erbij at ik Thaise noedelsalade met pindadressing.
Woensdag
Na een hele middag op het strand en in het zwembadje in de tuin, was ik blij dat ik voor woensdag niet iets ingewikkelds had ingepland. In de vriezer lag nog buikspek en met de groenten die ik overhad in de koelkast, maakte ik een simpele wokschotel met hoisin.
Donderdag
Vrij lastminute moest ik met een campagne aan de slag en ook daarvoor maakte ik een wokschotel. Niet heel ideaal om dat zo achter elkaar te eten, maar voor de variatie kookte ik er deze keer dan maar noedels bij. Het was honing-sesamkip waarvan aankomende week het recept op IG komt.
Vrijdag
Een makkelijke maaltijd op vrijdagavond! Ik schoof de bekende TikTok (feta) pasta in de oven. Feta met cherrytomaatjes, lekker veel olie, knoflook en kruiden. Oh, en uiteraard weer verse basilicum- ik vind dat zó lekker. Ik zag bij het bestellen van de boodschappen de groentepasta’s van Knorr en die wilde ik wel eens proberen. We aten de spinazie penne en die smaakte prima en fijn want het bestaat dus voor 30% uit groente. Ieder beetje helpt denk ik dan maar. Bij de kinderen heb ik het verkocht als ‘Hulk pasta’.
En toen stond er alweer een nieuwe eetweek voor de deur! Ik denk dat ik vandaag lekker makkelijk doe met het eten, wellicht dat we iets gaan bestellen. Als alles volgens planning loopt ben ik op het vakantiepark bij mijn ouders, met mijn billen in het zwembad, dus wat we ’s avonds dan gaan eten… daar ben ik nog niet zo mee bezig.
Voor de rest van de week kan ik terugvallen op kookdagen en makkelijke, zomerse gerechten. Heerlijk.
Fijne zondag! x