Oh jongens, het was me de eetweek wel afgelopen week zeg. Met drie ‘etentjes’ en een winterborrel was het niet bepaald een gewone eetweek te noemen. Tel daarbij op dat ik slechts één kookdag op de planning had staan en het was een groot feest met het avondeten.
Lekker gevarieerd, dat wel, maar stiekem ben ik blij dat er aankomende week even helemaal niets op de planning staat. Ik merk toch dat mijn lijf, na maanden gezond/gebalanceerd eten, deze vreetfestijnen achter elkaar toch minder prettig vindt.
Zaterdag
De eetweek begon met een etentje bij De Beren met mijn ouders en de jongens. De kinderen vinden het altijd erg leuk bij De Beren en het was een hele poos geleden dat we er zijn geweest. Ik koos zelf voor de geitenkaaskroketjes als voorafje en nam als hoofdgerecht de tournedos. Smaakte prima!
Zondag
Al een paar dagen lagen er sukadelappen in de koelkast en die moesten nu echt een keer gebruikt worden. In het kader van Sinterklaas, besloot ik de kruidnotenstoof ermee te maken. En dat aten we zondag met frietjes; heerlijk zondagsmaaltje!
Maandag
Maandag gingen we voor een AGV’tje en daarbij wilde ik echt wat dingen uit de vriezer opmaken. We aten de pompoen-pastinaak rondo’s van Bonduelle en ik geloof dat deze uit het assortiment gaan. Wat ik oprecht jammer vind, want ik vond ze ideaal voor zulke maaltijden! Enfin, we aten er een biefstukje (Vics lievelings) en broccoli bij.
Op verzoek van de jongens kookte ik de broccoli, maar volgende keer stop ik het gewoon weer in de oven om te roosteren. Veel lekkerder.
Dinsdag
Het avondeten van dinsdag ziet eruit als een smakeloos prutje, maar ik maakte een variant op de enchiladaschotel die al heel lang op OMF staat. In plaats van de vette ingrediënten (crème fraîche, kaas…) deed ik er courgette en bruine bonen door. Wat verse guacamole en de Santa Maria Potato Pops erbij en klaar.
Woensdag
Woensdagavond had ik een winterborrel in Apeldoorn en deze vond plaats rond etenstijd. Er waren gelukkig heerlijke hapjes, waaronder broodjes met kip, corn dogs, kip teriyaki spiesjes en jalapeño poppers. Heel lekker en erg gezellig. Ik ben alleen compleet vergeten een foto te maken, excuus!
Donderdag
Donderdagavond vierden we pakjesavond en normaal gesproken doen we dat met gourmet, maar deze keer besloten we te kaasfonduen. Het was erg gezellig en stiekem vind ik kaasfondue ook lekkerder dan gourmet.
Vrijdag
Vrijdag was een drukke dag op kantoor en eind van de middag ging ik padellen. Ik had al zo’n vermoeden dat ik niet zoveel zin meer zou hebben om boodschappen te doen ergens op de dag, dus ik haalde wat bakjes Chinees uit de vriezer ’s ochtends. Ik had bij het uithalen geen idee wat het precies was, maar het bleek bami, ayam pangang en rundvlees te zijn.
Zoals gezegd: aankomende week doen we weer een normaal. De kinderen zijn twee weekenden bij hun vader, dus ik kan me echt even gaan focussen op eten dat ik lekker vind.
Ik heb een korte kookdag gepland staan aankomende week, aangezien ik al met recepten bezig ben voor ver in januari is de haast om te koken niet zo groot. Daar komt ook nog eens bij dat ik véél recepten op stapel heb liggen die uitgewerkt moeten worden, dus daar ga ik eerst maar eens de focus op leggen.
Ik ga maar eens beginnen aan poging drieduizend om de vriezer leeg te eten…
Fijne zondag! x