Met het terugkomen van het tripje naar Londen kwam er een einde aan de drukke periode van afgelopen maanden. En wat voelde het héérlijk om maandag weer op mijn dooie gemakje aan het werk te kunnen zeg. Geen pittige deadlines, tientallen to do’s en jongleren tussen taken, maar gewoon focus op het maken van nieuwe recepten voor OMF, het opnieuw fotograferen van oude recepten… Héérlijk vond ik het.
Afgelopen week was dan ook een fijne eetweek. Ik kon vaak ’s avonds lekker vers koken (i.p.v. restjes op te warmen) en mijn jongste kind werd 5. Dat werd gevierd met een Pizzarette feestje.
Zaterdag
Zaterdag kwamen Vic en ik terug uit Londen en sloegen we het avondeten over. We vlogen namelijk rond etenstijd naar huis en dus lunchten we op Heathrow gewoon wat later. Op de terugweg naar huis verorberden we in de auto een bus Pringles – haha!
Zondag
Als ik ergens behoefte aan heb na zo’n tripje, is het wel aan veel groenten. En dus maakte ik voor mezelf een goed gevulde minestrone met véél groenten, een beetje volkoren pasta en runderballetjes. Het werd een flinke pan vol, dus later in de week at ik het nog een keer voor de lunch.
Maandag
Nu het ’s avonds weer zo vroeg donker is, wordt het steeds lastiger om het avondeten aantrekkelijk op de foto te krijgen. Maandag lukte dat niet, zoals je ziet. En dat terwijl het wel erg lekker was! Ik maakte pompoen-linzencurry met stukjes mango erin. Het recept krijgen jullie morgen van me hier op OMF!
Dinsdag
Cody werd dinsdag 5 en hoewel we het op de dag zelf niet ècht vierden, wilden we toch iets feestelijks doen voor het avondeten. Ik haalde de Pizzarette uit de schuur en samen speelden we ‘pizza restaurantje’. Valt altijd in de smaak bij iedereen.
Woensdag
Op woensdagavonden is het altijd haasten. We komen pas om 17.30u thuis van Vics hockeytraining en de woensdagavond is ook nog eens onze wisseldag. Gelukkig had ik een heerlijke bavette rollade met stoofpeertjes in de koelkast staan (het recept komt later online!) en hoefde ik die alleen nog op te warmen. Broccoli met gerookt zeezout en gekruide aardappeltjes erbij en klaar.
Donderdag
Op donderdag eet ik altijd alleen en omdat er geen kookdag gepland staan die dag, kon ik eten waar ik zin in had. Het werd uiteindelijk een soort rijst bowl met geroosterde bimi, orzo, bloemkoolrijst en gekruide kip. Ik maakte direct een extra portie zodat het de volgende dag als lunch mee kon naar kantoor.
Vrijdag
Tot op het aller laatste moment wist ik niet wat ik vrijdagavond op tafel zou zetten. De vrijdag is altijd een improvisatie dagje. In dit geval was de koelkast leeg en aangezien ik donderdag geen kookdag gepland had, was er ook niets om op te warmen. Daarbij heb ik afgelopen maanden zó veel gekookt, dat ik er eerder inspiratieloos van word dan andersom.
Uiteindelijk besloot ik dat we spaghetti zouden gaan eten en onderweg naar de supermarkt bedacht ik lastminute tóch dat het wraps zouden worden. Wraps dus, met verschillende schaaltjes op tafel om ze zelf te vullen.
Vandaag vieren we Cody’s ‘grote mensen verjaardag’ nog en dan is het tot 5 december ook even klaar met de festiviteiten. Bijzónder fijn, want ik kan me lekker gaan focussen op receptontwikkeling voor de feestdagen. Er staan leuke en lekkere gerechtjes op de planning, dus ik hoop jullie weer volop te kunnen bedienen met inspiratie.
Voor nu: fijne zondag! x
Fijn dat je ouste en jij weer veilig thuis zijn en natuurlijk van harte gefeliciteerd met de jongste!
Ik ben al even wezen zoeken op je blog naar de mini-pizza’s die jullie gebruiken wanneer het pizza-restaurant (pizzarette) weer op tafel komt, want ik denk eraan ook zo’n ding aan te schaffen, maarrrrr wil dan wel de lekkerste bodems!
Maak je ze in’t voor en vries je ze in? Of is het veel makkelijker?
Alvast bedankt voor je reactie!
Ik gebruik altijd de kant-en-klare steenoven mini bodems van Albert Heijn – hahah. Die vind ik perfect voor de pizzarette. Lekker krokant!
Aah top! Dankjewel voor je reactie