Wat stond er op tafel week 41

Het amper koken van vorige week heb ik deze week op zich wel weer wat ingehaald. In verband met een perstrip en twee een aantal avonddiensten in het hotel kookte ik alsnog slechts vier van de zeven dagen, maar daar buiten was ik gelukkig wel veel met eten bezig. De afgelopen eetweek kenmerkt zich een beetje door gemak. Ik had een drukke week en voelde me niet helemaal op en top dus koos ik voor redelijk eenvoudige maaltijden. Tijd voor een overzichtje in deze Wat stond er op tafel.

Zondag

Zalm uit de ovenZondag werkte ik een avonddienst in het hotel en in het weekend ben ik altijd wel bereid om mee te eten. ’s Weekends eten we namelijk met veel minder menen dan op een doordeweekse dag en hierdoor heb je dikwijls een beetje invloed op wat er op tafel komt te staan. Ik had zin in een stukje vis met verder weinig poespas en dit kwam de kok van die avond ook wel goed uit. Uiteindelijk kreeg ik een stukje zalm uit de oven voorgeschoteld met roergebakken groenten en verse sla. Jam! Precies waar ik zin in had.

Maandag

foto3Ook op maandag werkte ik een avonddienst in het hotel maar deze keer besloot ik mijn eten zelf mee te nemen. Ik flanste een hele simpele salade in elkaar waar binnenkort nog een recept van online komt. Het was in ieder geval een salade met onder andere mozzarella en gerookte kip. Achteraf was het fijn dat ik mijn eigen eten mee nam, mijn collega’s moesten het namelijk doen met een board shoarma. Ook waanzinnig lekker, maar niet heel geschikt als je de rest van de avond nog moet werken.

Dinsdag

FlammküchenOmdat Tim en ik eerst wilden gaan CrossFitten dinsdag aten we die avond iets later. Er stond Flammküchen op de planning en eigenlijk is dat een ideaal gerecht om later te eten. Voor het sporten maakte ik het deeg namelijk al klaar en na het sporten hoefde ik het alleen nog maar uit te rollen, te beleggen en af te bakken. Handig! De Flammküchen was trouwens erg goed gelukt, het recept volgt binnenkort.

Woensdag

Saoto soep
Ik wilde eerste de slowcooker aan het werk zetten woensdag maar ik bedacht me op de dag zelf dat ik dit beter op vrijdag kon doen in verband met een afspraak vlak voor etenstijd.Bij het boodschappen doen woensdag nam ik in ieder geval alle benodigdheden mee voor mijn versie van een snelle saoto-soep. Lekker, zeker wanneer je snip verkouden bent doet een maaltijdsoep het wat mij betreft altijd goed.

Donderdag

Hotel EtenOp donderdag at ik mee in het hotel, lekker makkelijk en ik hoefde geen tijd te besteden aan het preppen van mijn eten. Tijd was namelijk kostbaar afgelopen week. Ik at varkenshaassaté met krieltjes en prei. Prima maaltje.

Vrijdag

PatatHet was Nationale Frietweek afgelopen week en hoewel ik daar eigenlijk helemaal niets mee wilde doen, mislukte de curry die ik maakte. Alhoewel mislukte… ik gebruikte Garam Masala voor de curry, iets dat ik heel lekker vind. In de variant overheerste echter het korianderzaad enorm en ik heb een hekel aan koriander. Gevolg: ik proefde niets meer van de rest van de curry op de koriander na. Meh. En dus haalde Tim uiteindelijk patat met een Kwekkeboom kroket, het was immers al 20.00 uur geweest en hadden niets in huis om nog mee te koken. Wel lekker uiteindelijk hoor.

Zaterdag

Ocean RestaurantGisteren vertrokken we richting het eind van de middag met het vliegtuig naar Jersey, hier zijn we nog tot en met aankomende dinsdag. We aten ’s avonds in het Ocean Restaurant van ons hotel, The Atlantic. Het Ocean Restaurant is een restaurant met één Michelin ster en dus verwachtten we er wel wat van. Op de foto hierboven mijn voorgerecht: diverse bereidingen van kreeft met garnalentempura, kaviaar en mango. Binnenkort meer over het eten in Jersey!

Op het moment dat ik dit typ zit ik in Jersey en moet ik even hard nadenken over wat er de komende week allemaal op de planning staat. Vanavond en morgen eten we sowieso nog in Jersey. Het plan is om na de luxe van gisteren vanavond voor een bruine kroeg te gaan ofzo, echt lokaal Jerseys’ eten te proeven. Morgen eten we op uitnodiging bij een lokaal restaurant, ook iets waar ik heel benieuwd naar ben. Waarschijnlijk halen we dinsdag bij thuiskomst iets makkelijks te eten. We komen namelijk pas aan het eind van de middag thuis en moeten Senna dan nog ophalen. En we hebben natuurlijk niets in huis. Woensdag doe ik dan wel boodschappen voor de rest van de week. We’ll see!

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Thefoodiary says:

  Jammer dat je curry niet helemaal smaakte al gepland, ik kan zelf zó erg van zoiets balen. Je flammküchen ziet er heerlijk uit, ik heb het nog nooit gegeten maar ben erg benieuwd!

 2. Sandra says:

  Oooh ik heb echt heeeel goed gehoor gegeven aan de Nationale Frietweek, zonder dat ik wist dat het was. Ik at donderdag friet en snacks, zaterdagmiddag tijdens inrichten van kantoor ook een snackmenu bij de snackbar en zaterdagavond uit eten, een varkenshaasje met…. jawel, friet… Erg eigenlijk als ik het zo lees haha!

  Wat zien jouw borden er altijd mooi uit, ook als je thuis eet. Die van mij zijn niet zo fotogeniek hoor haha

 3. Roxanne says:

  Balen van je curry :(
  De Saoto soep ziet er wel heerlijk uit!

 4. MySimplySpecial says:

  Lekkere dingen weer! Ik hou ook niet van koriander, dus ik begrijp helemaal dat je toch iets anders bent gaan eten.

 5. Diana says:

  Ik ben zooo benieuwd naar de flammkuchen, ziet er erg smakelijk uit!

 6. Marjoleine says:

  Oehh het ziet er allemaal weer erg lekker uit!

 7. Eline says:

  Je hebt weer heerlijk gegeten deze week!

 8. Hester says:

  Zonde van je curry! Koriander is echt een uitgesproken smaak, die ene keer dat ik het in een gerecht at vond mijn vader het ook helemaal niets. Vind het zelf wel oké. De rest van je eetweek ziet er weer lekker uit, ik wil echt nog heel graag een keertje Flammküchen eten – zo benieuwd hoe dat smaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close