Sab’s Eetoverzicht #43-2024

Zo hè hè, dat was even een laatste eindsprint zo voor de herfstvakantie. En zo voelde het ook echt! Ik legde de laatste loodjes aan een groot project afgelopen week en daardoor ontstaat er plots véél meer ademruimte. En dat vind ik heel fijn! Het was rennen en vliegen afgelopen weken een dag had weer eens veel te weinig uren, maar nu is die periode even voorbij.

Ik had zó veel eten in de koelkast staan afgelopen week, dat we iedere avond gewoon konden kiezen waar we zin in hadden. Het voelde bijna als een buffet. Hierdoor werd er weer lekker gevarieerd gegeten. En dat begon al in het weekend, met twee etentjes.

Zaterdag

Er stond een vader-dochterdag op de planning zaterdag. Voor de verjaardagen van mijn ouders geef ik ze altijd een ‘activiteit’ cadeau en met papa ging ik zaterdag op pad. Op naar Park de Hoge Veluwe voor een huifkartocht door het park met aansluitend een zeer uitgebreide wildlunch in het parkrestaurant.

Op het menu:

  • amuse van zalm met limoencrème
  • gerookte hertenfilet met biet
  • risotto met kastanjechampignons (niet op de foto)
  • hertenbiefstuk met wildjus en een stoof van wild zwijn met gedroogd fruit
  • broodpudding met bitterkoekjesijs

Aangezien de lunch zo uitgebreid was, had ik ’s avonds niet meer zo’n trek.

Zondag

Etentje nummer twee, wat een mazzel had ik! Samen met een vriendin was ik uitgenodigd om te komen dineren bij BROEI Amersfoort, een vrij recent geopend restaurant waar ze uitsluitend plantaardige gerechten serveren. We kozen voor het vier-gangen menu en kregen:

  • Rettich cake met kimchi sorbet en lente-ui crème
  • Geroosterde prei met pinda en hoisin lak
  • Mapo tofu met bloemkoolcrème en pickle
  • Gestoomde gieser wildeman met pistache-ijs en koffiecrumble

Erg onder de indruk van de creativiteit van het keukenpersoneel. Hier en daar mag er nog een beetje geschaafd worden aan portiegroottes en de afwerking van gerechten, maar buiten dat hebben we genoten.

IMG 7470

Maandag

Maandag was ik de héle dag op locatie voor een shoot waarvan ik zelf de hoofdpersoon was. Een vrij vermoeiende dag, maar aangezien ik met eten op de foto ging, hoefde ik ’s avonds gelukkig het eten alleen nog op te warmen. We aten spaghetti met gehaktballetjes, peppadews en een flinke berg rucola (voor mij dan).

IMG 7481

Dinsdag

De kinderen mochten kiezen uit de enorme voorraad eten uit de koelkast en zij kozen voor een Mexicaanse rijstschotel met garnalen. Prima! Voor mij een schep magere kwark erbij voor het frisje.

IMG 7496

Woensdag

Het als altijd handig als we op woensdag weer even met z’n vieren eten, want dan kan ik de dingen op tafel zetten die ik zelf niet eet maar wel heb moeten koken – haha. Woensdagavond was dat geroosterd buikspek. Ik kan niet tegen varkensvlees, maar bij de mannen vond het gretig aftrek. Zelf at ik mijn favoriete curry. Voorlopig was dat wel even de laatste keer dat ik hem maakte; vanwege de promo van het Vega Slowcookerboek kwam ‘ie veelvuldig voorbij afgelopen weken.

IMG 7551

Donderdag

Ik ben altijd blij als ik op donderdagavond nog restjes uit de koelkast kan trekken, want na het padellen heb ik vaak geen zin meer om nog uitgebreid te koken. Ik warmde een restje orzo puttanesca op en at daarbij gehaktballetjes in groentesaus. Heerlijk maaltje om even van bij te komen.

IMG 7563

Vrijdag

Ze vroegen er al langere tijd om en aangezien belofte schuld maakt, vierden we het begin van de vakantie bij McDonald’s. De laatste keer dat we er waren geweest was tijdens de zomervakantie naar Frankrijk, dus helemaal prima zo.

En nu is het herfstvakantie. Morgen ben ik nog een dag aan het werk, maar de rest van de week hang ik mijn keukenschort even aan de wilgen. We vieren Cody’s kinderfeestje, hij wordt alweer 5 volgende week!, en voor het eerst ooit ga ik alleen met mijn oudste zoon op pad. We gaan drie dagen naar Londen, zó veel zin in. Uiteraard deel ik daar later meer over en zie je in het eetoverzicht van volgende week daar wel het een en ander over voorbij komen.

Voor nu: fijne zondag! x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close