Romige bloemkoolpuree met rijst

Bloemkool liefhebbers opgelet! De romige bloemkoolpuree met rijst die ik je vandaag ga laten zien is een perfecte manier om bloemkool the star of the dish te laten zijn. Verwerkt op een zo puur mogelijke manier met de volle smaak van bloemkool, jam! Het is wel een zeer eenvoudig gerecht wanneer je het zo op een bord ziet liggen, maar het groen van de verse bieslook steekt wel op een positieve manier af tegen het verder zo lichte eten. Bij ons viel het in ieder geval goed in de smaak, vandaar dat ik het recept nu met jullie deel.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 100 gram witte rijst
  • 600 gram bloemkool
  • 500 gram groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • verse bieslook
  • peper en zout

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de bloemkool gaar in de groentebouillon.

2. Giet zowel de rijst als de groenten af en roer de twee door elkaar tot er een puree ontstaat. Voeg een klein beetje melk toe om de puree extra romig te maken, breng op smaak met peper en zout.

3. Verhit het klontje boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook tot de geur vrij komt. Voeg dan de bloemkoolpuree toe en schep hier de Parmezaanse kaas doorheen. Blijf omscheppen tot de kaas volledig gesmolten is.

4. Roer tot slot verse bieslook door de bloemkoolpuree en serveer met een varkenshaasje voor een lichte maaltijd.

Omdat de bloemkoolpuree zo smeuïg is heb je verder geen saus bij dit gerecht nodig.

bloemkoolpuree met rijst

bloemkoolpuree met rijst

Bekijk hier alle rijst recepten van OMF.

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Ik ben niet zo’n fan van bloemkool, maar dit ziet er wel goed uit.

  2. Kimberley says:

    Lijkt me heel leuk (en lekker) om een keer te proberen!

  3. Brenda (kookt) says:

    Wat een apart gerecht. Wij eten regelmatig bloemkool. Ik ga dit zeker uitproberen Sab, ben heel benieuwd. (Kan ik meteen de rijstkoker nog een keer testen ;))

  4. Ciska says:

    Bloemkool maak ik eigenlijk alleen in een Indiaase curry maar ik ga het ook eens op deze manier gebruiken, bedankt voor de tip!

  5. Coffee With My Oxygen says:

    Ziet er weer lekker uit! Dit ga ik zeker proberen komende week.

  6. Laura says:

    Dit ga ik zeker nog eens maken!

  7. Hester says:

    Ik ben niet zo’n fan van bloemkool maar misschien kan ik dit nog eens proberen…

  8. Anniek says:

    Hmm, dat ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker eens een keertje proberen, makkelijk en ook lekker gezond!

  9. Judith says:

    We hebben het vanavond gegeten bij een kippetje uit de oven & ’t was heerlijk!

    1. Sabine Author says:

      Yaay, goed om te horen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close