Review: Verwenbrownies

Vandaag een review van weer een bakmix uit de supermarkt. Verwenbrownies van Dr. Oetker. Ik vind brownies echt heerlijk, maar alleen als ze écht goed gebakken zijn. Licht knapperig korstje en een smeuïge kern, dat zijn  voor mij perfecte brownies. Helaas lukt het niet altijd en iedereen om die perfectie brownies te maken, gelukkig bieden de bakmixen hier een uitkomst.
Omdat deze bakmixen zo goed als fail-proof zijn, lukt het iedereen om brownies te maken. Ik vind het leuk om ze from scratch te maken, maar zo’n bakmix kan ook wel erg handig zijn.

Verwenbrownies1
Deze keer testte ik de Verwenbrownies van Dr. Oetker. De verwenlijn is een nieuwe lijn van Dr. Oetker, te herkennen aan de licht paarse doosjes. Zo zijn er ook Verwenmuffins.

Ik vond deze brownies er interessant uitzien door het gemarmerde effect, leuk! Eens zien hoe dat in zijn werk gaat. Het enige dat je hoeft toe te voegen is water en 50 gram (room)boter of margarine.

Verwenbrownies2
In de verpakking vind je een papieren bakvorm, een witte browniemix en een ‘gewone’ browniemix.

Eerst klop je de helft van de boter (25 gram) op en meng je deze met 50 ml water en de witte browniemix. Dit schep je in de bakvorm. Dan herhaal je deze stappen (gewoon in dezelfde kom) met de donkere browniemix. Ook dit schep je in de bakvorm, gewoon over het witte beslag heen.
Daarna schep je een aantal keer in de vorm met een lepel die je met draaiende beweging omhoog haalt. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Op deze manier creëer je dat marmereffecht.

Verwenbrownies340 minuten in de oven op 175°C en klaar zijn de brownies! Even goed laten afkoelen en dan in stukjes snijden. Volgens het pak is deze mix genoeg voor 8 porties, maar dan heb je wel flinke brownies. Wel lekker natuurlijk!

Verwenbrownies4
De brownies waren zeker niet verkeerd. Goede smaak en het marmereffect was goed gelukt! Zelf vind ik het lekker als ze nog iets smeuïger zijn in de kern, maar hoewel dat hier niet het geval was heb ik een tweede stukje niet laten liggen! Zeker een aanrader dit, voor een lekkere en originele traktatie.

Join the Conversation

 1. Ziet er lekker uit! Ik doe ze meestal 35 min ;-) Dat zijn zo zoooo lekker zacht…

 2. Lieke says:

  Ziet er goed uit! :)

 3. Esmay says:

  Oh yum <3

 4. Allissa says:

  hier krijg ik honger van.

 5. Juudith says:

  Oeee jummieeee!! leuk effect zegg!

 6. Amber says:

  Deze heb ik echt nog nooit gezien! Lijkt me lekker :D

 7. Interfoods.nl says:

  Dat ziet er heerlijk uit!

 8. Christel says:

  Deze heb ik ook wel eens gemaakt. Ze waren best lekker:D

 9. yvette says:

  FUCKING LEKKER :'(

  ziggy is ziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close