Review: Koopmans Kleine Taartjes

Vorige week kreeg ik een perspakket thuisgestuurd van Koopmans waarin ik bakmixen voor de nieuwe Koopmans Kleine Taartjes vond. In eerste instantie wilde ik er niets mee doen, maar toen ik op Facebook vroeg of jullie een review wilden zien en er zóveel positieve reacties kwamen, ben ik toch aan de slag gegaan met deze kleine taartjes. Sinds begin deze maand liggen de nieuwe bakmixen in de supermarkt en vandaag vertel ik je er iets meer over. Uiteraard heb ik ze alle drie geprobeerd, dus je kunt ook een review verwachten.

Volgens Koopmans is er altijd wel een reden voor een feestje en om het je makkelijker te maken lanceert het merk deze maand Koopmans Kleine Taartjes: klein van stuk, maar groots van smaak. Eén verpakking is goed voor acht kleine taartjes en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Koopmans geeft de voorzet, jij kopt hem in met smaakcombinaties die je zelf lekker vindt. De nieuwe bakmixen zijn verkrijgbaar in drie varianten:

 • Kleine Fruittaartjes
 • Kleine Appeltaartjes
 • Kleine Kruimeltaartjes

Uiteraard heb ik ze alle drie voor je getest.

Algemene indruk
De eerste indruk van deze taartjes is prima. Ik ben niet zo’n fan van bakmixen en doe het liever allemaal zelf, maar ik vind het leuk dat Koopmans in ieder geval nog een beetje ruimte overlaat voor variatie. Iedere bakmix bevat andere producten en andere instructies. Zo bevat de verpakking voor de fruittaartjes een taartbodemmix waar je melk en boter voor nodig hebt om hem te maken en vind je bij de appeltaartjes een taartmixbodem welke klaargemaakt moet worden met boter en ei. Er is dus wel over nagedacht: niet overal is zomaar dezelfde bodemmix ingestopt en dus kunnen we bij iedere bakmix een andere smaak verwachten.

De bodems zijn onwijs eenvoudig te maken. Het deeg kneed je met je handen soepel en vervolgens verdeel je het over de bijgeleverde vormpjes. Papieren vormpjes helaas, mijn ervaring hiermee is dat de baksels alles behalve een mooie vorm krijgen maar met deze kleine taartjes is dat anders. De taartjes worden mooi rond, zijn makkelijk te vullen en blijven goed van vorm. Ook de zijkanten zijn mooi geribbeld wanneer je het witte papiertje verwijderd. Pluspunt dus.

Wat betreft aankleding en ingrediënten laat Koopmans het verder helemaal aan jou over.

koopmans kleine taartjes

Kleine Fruittaartjes
De Kleine Fruittaartjes hebben een bodem van zandtaartdeeg en een vulling van banketbakkersroom. De bodem maak je door twee eetlepels melk, 100 gram zachte roomboter en de bodemmix met elkaar te mengen. Er ontstaat een zacht en soepel deeg dat gemakkelijk over de papieren bakvormpjes te verdelen is. Het deeg is prima van smaak, een beetje zoetig maar erg lekker te combineren met vers fruit.

Over de banketbakkersroom ben ik iets minder te spreken. Sowieso moet je hem meebakken in de oven en dat vind ik toch zonde. Doe mij maar een dikke lobbige vanilleroom in plaats van halfgebakken banketbakkersroom gemaakt van poeder en melk. Ik denk dat wanneer je de taartbodempjes blind bakt en de banketbakkersroom naderhand toevoegt -wel wat minder melk gebruiken dan staat aangegeven, anders wordt de room te slap- de taartjes beter van smaak zullen zijn.

Over het uiterlijk kan ik kort zijn: ze zien er wel enorm schattig uit. Ik maakte zelf fruittaartjes met kiwi/mandarijn en witte druif/blauwe druif maar hierin kun je natuurlijk variëren. Kies bijvoorbeeld voor verse frambozen met witte chocolade, verse aardbeien, bosvruchten… Wat jij wil.

koopmans kleine taartjes

Kleine Appeltaartjes
Ook de appeltaartjes hebben een bodem van zandtaartdeeg maar deze smaakt toch echt aanzienlijk anders dan de bodem van de fruittaartjes. Je proeft een hintje citrus in het deeg van deze bodem en bovendien maak je hem met boter en ei in plaats van met boter en melk. Deze bodem is iets plakkeriger en daarom wat lastiger te verdelen over de taartvormpjes, maar wanneer je dat eenmaal voor elkaar hebt ziet het er weer veelbelovend uit.

In de verpakking zit verder nog een kaneelsuikermix waarmee je de appel op smaak brengt. Ook hier proef ik een klein beetje citrus maar eigenlijk vind ik dat wel lekker. De kleine appeltaartjes kun je vullen zoals je normaal ook een appeltaart zou vullen. In dit geval gebruikte ik enkel appels maar je zou er ook nog noten, rozijnen, krenten of chocolade aan kunnen toevoegen.

De suiker karameliseert prachtig in de oven waardoor de appels een mooie donkerbruine kleur krijgen. Ook de taartbodem bakt mooi gaar en de smaak is heerlijk. Alsof je het zelf gemaakt zou hebben. Absoluut niets aan te merken op de Kleine Appeltaartjes van Koopmans.

Koopmans kleine taartjesKleine Kruimeltaartjes
Tot slot zijn daar nog de Kleine Kruimeltaartjes welke gemaakt worden met kruimeldeeg. Met de vulling kun je naar hartenlust variëren. Appels, kersen, jam, wat jij wil. Het deeg maak je met behulp van de taartmix, een eetlepel water, 80 gram zachte roomboter en een half ei. Op de verpakking van de doos kun je zien dat ook deze taartjes een opstaande rand hebben gekregen, maar eerlijk gezegd is het mij een raadsel hoe ze dit hebben gedaan. Het maken van de bodem geschiedt namelijk door het fijn drukken van het kruimeldeeg, een opstaande rand hiermee creëren is vrijwel onmogelijk, maar dat neem ik dan maar voor lief.

Ik vulde de ene helft van de kruimeltaartjes met Las Vegas appeltaartvulling waarvoor ik de kaneelmix uit de doos gebruikte en de andere helft met kersenvlaaivulling. Kruimeldeeg eroverheen en 20 – 25 minuten in de oven.

Hoewel dit geen taartjes zijn die je makkelijk uit de vorm krijgt -vanwege de ontbrekende opstaande rand dus- zijn ze wel erg lekker. De kruimellaag is mooi gaar en bruin geworden in de oven en is ook prima van smaak. Ze zien er bovendien ook nog eens enorm gezellig uit, vind je niet?

Ik vind het altijd lastig om te zeggen dat ik enthousiast ben over een bakmix, maar toch is het echt zo. Mocht je niet zoveel tijd hebben of gewoon niet alle ingrediënten los willen kopen dan zijn deze Kleine Taartjes van Koopmans echt wel een prima to go. Ze smaken goed, zien er gezellig uit en ze zijn makkelijk te maken. Bovendien kun je er zelf nog naar hartenlust mee variëren door verschillende vullingen te kiezen. Ja, ik vind ze leuk!

De Koopmans Kleine Taartjes zijn sinds begin november verkrijgbaar in de supermarkt. De consumentenadviesprijs is € 1,99 per pak.

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Hmmm dat ziet er lekker uit! Ik denk dat ik deze ga toevoegen aan mijn taartjes tafel voor de verjaardag van mijn zoon en mij :)

 2. Monique says:

  Ze zien er goed uit! Maar toch ben ik ook nooit zo van de bakmixen.
  Lekker alles zelf maken!

 3. Simone says:

  Die appeltaartjes en kruimeltaartjes zien er heerlijk uit, ik denk dat ik ze binnenkort maar eens ga maken!

 4. I scream beauty says:

  Dit vind ik erg leuk! Ik ga ze zeker weten een keer uitproberen!

 5. MySimplySpecial says:

  Ze zien er allemaal erg lekker uit!

 6. Hester says:

  Dat klinkt echt goed en lekker! Origineel ook!

 7. Nikki says:

  Het nadeel is dat als ik een taart bak ik alles opeet. Ik woon ook op mezelf en daardoor maak ik nooit echt van dit soort dingen. Anders zou ik wel erg dik worden!

 8. rianne says:

  ohhhh, die appeltaartjes zien er echt goddelijk uit!

 9. Linda says:

  Leuk! Bedankt voor deze uitgebreide review! Ik denk dat ik de kruimeltaartjes binnenkort eens probeer!

 10. Rilana says:

  Kun je er ook aardbeien in doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close