Review: Daskalidès Bonbons

Een paar weken geleden ontving ik een mail van Daskalidès Chocolatier of ik een keer hun chocolade wilde proeven. Ehm, Belgische chocolade… proeven… bonbons… Je zult begrijpen dat het niet lang duurde voordat ik volmondig ‘ja’ antwoordde. Helaas moest ik vanwege mijn vakantie wel even wachten, maar toen ik thuis kwam vond ik een doosje met heerlijke bonbons in de brievenbus. En dit moest gefotografeerd en natuurlijk geproefd worden. Vandaag vertel ik je wat meer over de chocolade en het merk zelf.

Daskalidès
Nog niet eerder had ik van Daskalidès gehoord en dat is best bijzonder aangezien dit Griekse gezin zich in 1923 al in Gent vestigde. In 1931 startte de vader des huizes met een banketbakkerij en Tearoom aan de, voor de kenners, Fritz aan de Veldstraat. Vanuit die winkel lanceert hij zijn ambachtelijk vervaardigde bonbons van het merk Leonidas (hey, die ken ik!) en Daskalidès.

Waar het Leonidas al heel snel voor de wind ging, duurde dit met Daskalidès net wat langer. Pas in 1979 begon de succesvolle verovering van de internationale markt. Maar met succes, want vandaag de dag is het merk ook in Nederland in negen verschillende plaatsen verkrijgbaar. Voor nu wil ik je graag de chocolade van dichtbij laten zien.

deskalides 1

deskalides 2

deskalides 3

deskalides 4

Naast het kopen van de chocolade bij de verschillende verkooppunten kun je de chocolade ook online bestellen. En het leuke hiervan is, is dat je zelf de inhoud van de dozen kunt samenstellen. Ieder chocolaatje is opgenomen in de webshop met een uitgebreide beschrijving van de ingrediënten en de smaken die je kunt verwachten. Kies voor een doos van 12, 18 of 24 stuks en kies hier vervolgens jouw favoriete chocolaatjes bij. Wie denkt dat Daskalidès een zoveelste chocolade-aanbieder is met standaard smaken heeft het goed mis. Wat denk je bijvoorbeeld van Speculoos truffels, bonbons met een Ganache van framboos, Rabarberganache met viooltjes. Hmm!

Mocht je niet kunnen kiezen dan kun je ook gaan voor een van de verrassingsdozen. Ook de verrassingsdozen zijn er in varianten van 12, 18 en 24 stuks en hierbij kun je ook nog eens kiezen voor wit, melk, puur of gemengde chocolade. Op deze manier is het altijd een verrassing wat je krijgt en wellicht is het juist een uitdaging om nieuwe smaken te proberen.

Zoals je op de foto’s kunt zien, zien de verpakkingen er prima uit. Een stevige doos met een magnetische sluiting, chocolaatjes die apart in vakjes en ook nog eens in papiertjes zijn verpakt. Het ziet er chique uit, maar tegelijkertijd ook heel gezellig en ergens ook speels. Leuk om op tafel te zetten na het diner of voorbij de koffie.

Goed, eerlijk is eerlijk… voor deze luxe en specialiteiten betaal je wel wat meer dan gemiddeld. Een doos van 12 bonbons kost € 12,50, een doos met 18 bonbons € 16,50 en een doos met 24 bonbos € 20,50. Misschien wat prijzig maar hey, daar krijg je dan wel echte Belgische (en lekkere!) chocolade voor terug. En, en dit feit is zeker het vermelden waard, Daskalidès onderschrijft het Quality Partner Program (QPP). Het doel van dit programma is om de cacaotelers te ondersteunen en hun economische activiteiten een duurzaam karakter te geven. De chocolade die je besteld is dus niet alleen lekker, maar ook eerlijk. 

Join the Conversation

  1. Charlotte says:

    Ohhhhh dat ziet er echt heerlijk uit!

  2. Sabrina says:

    Geen straf om dit te moeten proeven, lijkt me (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close