Review: Bonduelle BorrelBites

Ik plaatste laatste deze foto op Instagram en er werd me verbazingwekkend vaak gevraagd of er nog een review van online zou komen. Het is inderdaad al een poosje geleden dat ik echt een product heb gereviewd en daarom vond ik dat best een goed idee! In deze review test ik de nieuwe Borrelbites van Bonduelle. De groentesnacks voor in de oven vliegen je de laatste tijd om de oren en Bonduelle als bekend groentemerk kan natuurlijk niet achterblijven. De Borrelbites van Bonduelle zijn verkrijgbaar in drie varianten: Sunny South, Amazing Asia en Lovely Latina. Iedere doos bevat dan weer drie verschillende smaken snacks. Zo snack je in ieder geval gevarieerd!

Eerst even een disclaimer vooraf. Ik lees altijd overal dat ovensnacks zo gezond zijn en dat sommige mensen zweren bij ovensnacks omdat ze zoveel beter en verantwoorder zijn dan snacks uit de frituur, maar dat is niet helemaal waar. Ok, ze zijn wellicht heel iets (maar dan ook echt héél iets) gezonder dan bittergarnituur uit de frituurpan maar er is een reden dat de ovensnacks tegenwoordig zo lekker krokant uit de oven komen. En dat is om de simpele reden dat ze al zijn voorgefrituurd. Jep, ze zijn dus al een keer door de olie gehaald dus de vlieger dat er geen vet aan deze snacks te pas komt gaat niet op. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je af en toe best mag cheaten maar roep dus alsjeblieft niet dat je zo gezond bezig bent wanneer je ovensnacks eet.

Bonduelle Borrelbites

Goed, de Borrelbites van Bonduelle. Inmiddels liggen ze overal in de supermarkt en vind je ze in het diepvriesschap bij de rest van de snacks. De Borrelbites van Bonduelle zijn zoals ik zojuist al zei verkrijgbaar in drie varianten en in iedere doos vind je 15 snacks. Ze zijn verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 2,99. Iedere snack is gevuld met verschillende groenten en bevat geen vlees. De snacks zijn makkelijk klaar te maken in de oven en beloven er krokant uit te komen. Mocht je een Airfryer hebben dan kun je deze ook prima gebruiken.

Ik heb alle snacks voor je getest, tijd voor mijn oordeel!

Bonduelle Borrelbites

Sunny South

We beginnen met de variant Sunny South, volgens Bonduelle is dat borrelen op z’n Mediterraans. In deze snackbox vinden we drie mediterraanse snacks: Franse Ratatouille, Spaanse Tortilla en Marokkaanse Tajine.

 • Franse Ratatouille: De Franse Ratatouille was de eerste snack die ik proefde. Een opvallend milde, zachte smaak en heel toegankelijk. Ik vond de groenten in deze snack heel duidelijk naar voren komen en ik proefde vooral aubergine. Andere groenten in deze snack zijn courgette, wortel en rode paprika. Het idee van Franse Ratatouille snap ik wel, dit herken ik er wel in.
 • Spaanse Tortilla: Een Spaanse Tortilla is geen tortillawrap gevuld met ingrediënten maar zo’n aardappel-ei pannenkoek, even voor de duidelijkheid. En daar komt dan ook direct het eerste struikelblok: die tortilla herken ik er totaal niet in. Ik proef niets van ei en ook niets van aardappel. Daarnaast vind ik dit ook niet echt een Spaanse snack, daar mist het een beetje schwung voor. Een pittigje, een pikante touch. Wat ik er wel heel duidelijk in herken is de spinazie/kaas-combinatie en dat vind ik wel erg lekker. De vulling is lekker romig en vol van smaak.
 • Marokkaanse Tajine: Eerste indruk? Falafel! Dankzij de toevoeging van de kikkererwten doet deze snack me echt aan falafel denken en daarom vind ik het Marokkaanse ook goed gelukt. Wel vind ik de vulling iets droog en had deze van mij wel iets kruidiger gemogen. Toevoeging van een beetje kaneel of ras el hanout zou deze snack nog Marokkaanser maken.

Bonduelle Borrelbites

Lovely Latina

 • Mexicaanse wrap: Yess, mijn favoriet is ongetwijfeld deze Mexicaanse Wrap snack. Als je de snack doorbijt zie je het Mexciaanse al: tomaat, mais en bonen zijn alledrie zichtbaar. Geserveerd met een lekkere guacamole en een beetje zure room kan ik hier wel een doosje van op.
 • Argentijnse Chimichurri: Hoe enthousiast ik ben over de Mexicaanse Wrap hoe ontzettend tegenvallend ik de Argentijnse Chimichurri vind. Ik vind het ook nogal een vreemde keus, voor zover ik weet is chimichurri namelijk een soort marinade/dressing voor vlees en heeft het verder niet zoveel met groenten te maken. Ik vond deze snack qua smaak heel veel lijken op de Franse Ratatouille uit de Sunny South box. De chimichurri proef ik er dan ook totaal niet in terug: waar is de peterselie?
 • Surinaamse Roti: Een echt goede Surinaamse Roti heb ik nog nooit gehad, maar toch herken ik het Surinaamse wel een beetje in in deze snack. Deze snack is de enige waar ik een licht pitje proef en dat is lekker! De smaak blijft goed hangen en naderhand voel je je keel heel iets branden. Daar houd ik van.

Bonduelle Borrelbites

Amazing Asia

En dan de Amazing Asia box waar ik het meest van verwachte. Als liefhebber van Aziatisch eten was ik ontzettend benieuwd naar deze snacks.

 • Thaise Curry: Nee sorry, hier slaat Bonduelle de plank toch mis. De Thaise Curry snack is gewoon niet Thais en aangezien ik een halfjaar in Thailand stage heb gelopen weet ik inmiddels wel hoe Thais eten moet smaken. De snack is niet pittig genoeg en ik snap de keus voor courgettes in deze snack totaal niet. De snack had van mij wel iets zuurder gemogen en smaakt een beetje flauw.
 • Nepalese Dal: Napalese Dal heb ik nog nooit gegeten maar het eerste dat ik proef bij deze snack zijn de linzen. Ik vind ‘em lekker! Niet erg pittig en vrij toegankelijk. Het is geen super exotische smaak, maar best ok.
 • Indiase Curry: Als je wel eens curry maakt met behulp van een boemboe uit de supermarkt dan herken je de smaak in deze curry. Het is een vrij zoete snack en qua smaak doet ‘ie me inderdaad aan curry denken. Wel vind ik de vulling iets te droog.

Bonduelle Borrelbites

Goed, het eindoordeel. Laat ik beginnen met zeggen dat ik matig enthousiast ben. Iedere box heeft wel een snack waar ik weg van ben maar overall vind ik de Borrelbites van Bonduelle zo zo. Dit heeft niet te maken met de smaken waarvoor ze gekozen hebben (want die insteek vind ik echt heel leuk) maar wel met de uitwerking daarvan. Zo vond ik de korst van de snacks heel dik. Ik ben dol op krokante randjes en knapperige korstjes maar doordat de korst van deze ovensnacks zo dik en krokant is, blijft de smaak van de vulling een beetje achter. Wil je de vulling echt goed proeven dan dien je de hele snack bijna in een keer te moeten eten, met kleine hapjes kom je namelijk niet ver. Ook vind ik van sommige snacks de vulling wat aan de droge kant.

Wat ik een groot pluspunt van deze snacks vind is dat de snacks onderling enorm van elkaar verschillen. Koop je bijvoorbeeld een box Sunny South, dan kun je er op rekenen dat er ook echt drie verschillende snacks in de doos zitten. Verder zijn de snacks in de oven zo klaar en bespaart dit je een hoop gedoe met de frituurpan.

Eindcijfer? Als ik naar mijn bovenstaande review kijk kan ik concluderen dat ik vijf van de negen snacks lekker vond, in ieder geval een voldoende dus. Ik geef deze snacks een 6,5 omdat het idee leuk is en enkele smaken echt goed naar voren komen, maar de uitvoering vind ik toch iets minder.

De Bonduelle Borrelbits zijn voor € 2,99 per doosje verkrijgbaar bij diverse supermarkten en te vinden in de diepvries bij de overige snacks.

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Ik was hier zo nieuwsgierig naar! Ik werd er blij van dat er maar liefst 3 (9!) verschillende vegaborrelhapjes in het diepvriesvak bijkwamen. Toch maar laten liggen dan. Jammer.

 2. Margot says:

  Fijne review, ik denk dat ik ze maar laat liggen.

 3. Thefoodiary says:

  Ik heb ze gekocht, maar nog niet geprobeerd. Ik moet zeggen dat ondanks je matig enthousiaste review, ik ze toch wel gekocht had haha. Ik hoef nooit echt perse de smaak precies te herkennen die ze claim (al hoort dat natuurlijk wel zo), als het uiteindelijk maar gewoon smakelijk is. Ik ben benieuwd!

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Jammer dat het niet geweldig is, maar toch zou ik het wel willen proberen :)

 5. Samantha - Daily Pleasures says:

  Fijn dat je ze getest hebt! Ik zal ze niet zo snel nemen want wij zijn toch wel van de standaard bitterbal en dergelijke maar wanneer je vegetarisch bent kan ik me goed voorstellen dat je zo wat meer opties heb voor een borrelhapje.

 6. Mijn Kleine Geheimpjes says:

  Oh, deze review had ik even gemist. Toevallig vandaag gekocht en vanmiddag gegeten (de Sunny South) en ik vond ze zo tegenvallen dat ik even ging googlen. Inderdaad: de korst is te dik en de smaken vallen me erg tegen. Ik koop volgende keer weer gewoon de Happas van Mora, die vind ik wel héél erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close