Och hemel jongens, zo’n rol Oreo’s in mijn keukenlade is nooit een goed idee. Ik moet me altijd heel erg inhouden om ze niet allemaal achter elkaar op te eten. Een beetje onder het mom van zelfbehoud besloot ik er dus maar iets mee te bakken en dat werden Triple Oreo buns, Oreobroodjes dus. En ik geloof dat ik eigenlijk niet hoef uit te leggen hoe lekker deze zijn? Het ’triple’ idee komt overigens van de stukjes Oreo die in de broodjes zitten, van het Oreoglazuur op de broodjes en de uiteindelijke Oreopoeder die ik nog eens op de broodjes heb gestrooid. Drie dubbel Oreo dus, daar kan iedere Oreolover alleen maar gelukkig van worden. Wat ik altijd lastig vind bij dit soort broodjes is dat ze vrij snel uitdrogen. Je kunt ze dus het beste afbakken op de dag dat je ze ook daadwerkelijk wil eten maar mocht dit niet kunnen, bak ze dan nét niet helemaal gaar, bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast en bak ze dan op de dag zelf nog even kort af.
Triple Oreo buns
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 1 zakje instant gist 7 gr
- 550 gr patentbloem
- 250 ml volle melk
- 75 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl zout
Vulling:
- 30 gr boter of margarine gesmolten
- 50 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1 el cacaopoeder
- 10 st Oreo grof gehakt
Oreoglazuur:
- 75 gr naturel roomkaas op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 30 gr boter of margarine op kamertemperatuur
- 2-3 el melk
- 4 Oreo's fijngemalen tot kruimels
En verder:
- 2 Oreo's fijngemalen tot poeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en mix dit met behulp van de keukenmachine tot een licht plakkerig en soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is om te kneden.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 60 minuten op kamertemperatuur rijzen.
- Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige plak.
- Smeer de bovenkant in met gesmolten boter en strooi hier de basterdsuiker, het cacaopoeder en de grof gehakte Oreo's overheen.
- Rol het deeg over de lengte op en knijp de naden van het deeg goed dicht.
- Snijd het deeg in plakken van 3 centimeter dik en verdeel de broodjes in een ingevette ovenschaal.
- Dek de ovenschaal af met een theedoek en laat de broodjes nogmaals 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de Oreo buns in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op het aanrecht.
- Maak ondertussen het Oreoglazuur door alle ingrediënten op te kloppen tot een egaal beslagje. Voeg meer roomkaas toe als je het glazuur te dun vindt of juist meer melk als het te dik is.
- Schenk het glazuur over de afgekoelde Oreo buns en strooi het Oreopoeder eroverheen.
Deze zijn gepind op het bord “guilty pleasures” en ga ik zonder twijfel ASAP klaarmaken. Zien er té lekker uit. Ik drool mezelf al helemaal onder door deze lekkernij! Ongelofelijk leuk recept!