Granola Repen

Als je een lading noten in huis haalt voor een plaattaart, en je houdt na die plaattaart eigenlijk nog steeds wel een behoorlijke lading noten over, wat doe je daar dan mee? Precies, je maakt Granola repen. En ik ben gek op zelfgemaakte granola, in een bak Griekse yoghurt en dan ook nog met vers fruit, heerlijk ontbijtje. Maar repen had ik nog niet eerder gemaakt en dat vond ik zelf toch een beetje gek dus ik ben na de plaattaart gelijk begonnen aan deze repen. En als je al eens eerder granola hebt gemaakt, dan zal het voor jou vast logisch klinken dat je nu eigenlijk alleen maar een bindende factor toe hoeft te voegen om er repen van te  maken. Dadels dus. Oh yes, daar zijn ze weer.

Waar het dus eigenlijk op neerkomt, is dat je granola repen kunt maken van dadels + de notenmix die jij lekker vindt én dat het snel gemaakt is. Ik maakte 12 repen in 1 keer en dat is toch een wel erg lekker tussendoortje voor de komende week. En als je toch zin hebt in granola in je yoghurt, dan breek je zo’n reep gewoon in stukken. As simple as that.

Ik ben fan en ga vanmiddag nog een nieuwe lading maken!

GranolaRepen-2

 

GranolaRepen

3.92 van 23 stemmen

Granola Repen

Porties12 repen

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 125 gram pecannoten ongezouten
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 75 gram walnoten ongezouten
  • 50 gram gedroogde cranberry's
  • 150 gram medjool dadels
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Ontpit de dadels en leg ze even in een kom met heet water. Hier worden ze wat zachter en plakkeriger van.
  • Stop de havermout, pecannoten, cashewnoten, walnoten en cranberry's in de blender. Voeg ook de dadels in stukken toe, en blend het geheel tot een grove plakkerige massa.
  • Voeg nu het kaneelpoeder en de honing toe en mix nog even door elkaar.
  • Stort de granolamassa in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk het geheel glad met de achterkant van een (natte) lepel.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 10-15 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd het geheel in repen. Bewaar ze in de koelkast.

Join the Conversation

  1. Rowan says:

    Ziet er heerlijk uit!

  2. Margot says:

    Ik heb al veel te lang niet meer van dit soort repen gemaakt. Lekker en gezond!

  3. Nicole says:

    Wat een goed idee om de restjes op te maken ;) En wat handig dat het gewoon blijft plakken met dadels en wat honing :) Deze ga ik zeker een keer maken.

  4. Ingrid Ruijgrok says:

    Misschien bedoel je een keukenmachine i.p.v een blender..
    Met een blender gaat dit niet lukken!

    1. Vivian Author says:

      Hoi Ingrid, een keukenmachine kan ook maar ik gebruik altijd mijn blender. Die is krachtig genoeg voor noten. Het kan zeker helpen om de ijsblokjesstand te gebruiken.

  5. Wendy says:

    Wat jammer dat je er geen foto’s bij kunt plaatsen, ik heb er ook nog wat kokosrasp overheen gestrooid , heerlijk!!!

    1. Vivian Author says:

      Goeie!

  6. 4 sterren
    Ik heb gisteren de repen gemaakt. Heerlijk wat zijn ze lekker!!
    Wel heb ik nog een vraagje. Ik heb alles volgens de instructies gedaan en de repen kwamen er wat verbrand uit. Zou dit kunnen komen door dat ik het mengsel dun heb uitgesmeerd over de bakplaat?
    Ik hoor het graag

    1. Sabine says:

      Dat zou kunnen, of jouw oven heeft gewoon wat meer power.

  7. Linda says:

    Kun je de repen ook invriezen?

    1. Sabine says:

      Hmm, goede vraag. Ik ben bang dat ze door het ontdooien wat te broos worden en uit elkaar vallen.

  8. Doris Decloedt says:

    Hallo, kan ik de dadels vervangen door rijpe bananen?

    1. Sabine says:

      Nee, dadels zijn een stuk steviger dan bananen en door bananen blijft het niet goed aan elkaar plakken.

  9. Willy Lagerwerf says:

    Kan je honing vervangen door stroop?

    1. Sabine says:

      Ja hoor, maar dan wordt de smaak wel een stuk steviger.

  10. Hoi, lijkt me lekker, ik heb vijgen gebruikt en wat meer honing. Helpen die vijgen ook niet echt. Wat kun je eventueel als vocht gebruiken om het wat minder bros te maken?

    1. Je hebt vijgen gebruikt in plaats van dadels bedoel je dan? Dadels plakken wat meer waardoor de repen beter bij elkaar blijven en minder bros zijn. Je zou rozijnen kunnen toevoegen of wat kokosvet en ahornsiroop.

  11. Lajla says:

    Heel lekker, hoelang kan deze repen bewaren in de koelkast?

    1. Een dag of 5 zeker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close