Begin dit jaar kon je je via Ohmyfoodness opgeven om kans te maken op een kooksessie met mij en Santa Maria. Het heeft even geduurd maar eindelijk ben ik enkele weken geleden afgereisd naar Zuid-Limburg om te koken met Vivianne. Samen met haar en Santa Maria verraste ik haar man Hans met een heerlijke Tex Mex lunch. Dat het een mega gezellige en geslaagde dag was, Hans wist echt nérgens van – we hebben zo gelachen om zijn verbazing, kun je zien in de aftermovie die ik vandaag graag met je wil delen. En omdat ik zeker weet dat jullie het recept voor de Quesadilla’s met gamba’s en mango-papaya salsa ook willen hebben, heb ik die als extraatje volledig voor je uitgewerkt en op de foto gezet.
Quesadilla’s worden doorgaans gemaakt met kip of gehakt, maar gamba’s kunnen er ook heel goed bij. De stevige textuur van de gamba’s past perfect bij de wraps die krokant worden gebakken in de koekenpan. Het is een ontzettend simpel recept en daardoor heel toegankelijk voor de lunch of doordeweekse avonden waarop je snel aan tafel wilt. In mijn recept gebruik ik Green Jalapeño pepertjes van Santa Maria, maar als je niet van de pittige smaak houdt of kinderen aan tafel hebt zitten, kun je deze ook prima weglaten. Er zijn nog altijd mensen die denken dat de Tex Mex producten van Santa Maria standaard pittig zijn, maar dit is juist niet het geval.
Overigens: die mango-papaya salsa had ik in eerste instantie helemaal niet bij deze quesadilla’s bedacht, maar tijdens het doen van de boodschappen spotte ik dit product ineens in het schap van Santa Maria. Ik wist niet dat deze salsa bestond, shame on me – dan werk je al een ruim een jaar samen met Santa Maria en weet je dit niet, maar de smaak leek me waanzinnig goed samengaan met de rest van de ingrediënten op deze quesadilla’s. Dat bleek ook zo te zijn en zowel Vivianne als Hans, de filmcrew en later ook de collega’s van Tim die de quesadilla’s kregen te eten toen ik ze nog een keer maakte, vonden de combinatie waanzinnig. Goede vondst dus!
Quesadilla's met gamba's en mango-papaya salsa
Ingrediënten
- 500 g gamba's - schoongemaakt en gepeld
- 2 el Santa Maria Taco Seasoning
- 1 rode ui - gesnipperd
- 1 limoen
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook - geperst of fijngesneden
- 6 Santa Maria whole wheat wraps
- Santa Maria Green Jalapeno - hoeveelheid naar smaak
- 150 g Cheddar - geraspt
- Santa Maria Mango - Papaya salsa
Instructies
- Doe de gamba's in een kom en voeg hier de Santa Maria Taco Seasoning, een half gesnipperd rood uitje en het sap van een halve limoen aan toe. Schep even goed om en bak de gamba's in 5 minuten gaar in een koekenpan. Laat de gamba's iets afkoelen.
- Maak ondertussen de guacamole door de avocado fijn te prakken met een vork.
- Voeg hier de rest van het ui, het teentje knoflook en het sap van een halve limoen aan toe. Roer goed door en zet opzij.
- Smeer een lepel van de guacamole over de helft van een wrap.
- Verdeel hier een aantal gekruide gamba's overheen, samen met een hoeveelheid jalapeño naar smaak. Strooi er vervolgens een handje geraspte Cheddar overheen en vouw de wrap dubbel.
- Bak de dubbelgevouwen wraps in een droge koekenpan tot ze licht bruin kleuren, knapperig worden en de kaas binnenin helemaal is gesmolten.
- Snijd de Quesadilla's doormidden en serveer ze met de Santa Maria mango-papaya salsa.
Video
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.