Dat ik dol ben op tosti’s hoef ik inmiddels niet meer te vertellen. Met maar liefst 5 tostirecepten in mijn Guilty Pleasures Kookboek mag dat zo langzaamaan wel duidelijk zijn. Toch bewaar ik tosti’s altijd voor de lunch, maar zelden eten we ze echt voor het diner. En dat terwijl ook tosti’s daar prima geschikt voor kunnen zijn. Neem nou deze pulled chicken tosti, dat is met recht een complete maaltijd te noemen. Serveer deze tosti met een handje chips of cassave (jum, zo lekker) en je hebt wat mij betreft een prima zondagavondmaaltje te pakken. Enne, deze tosti maak je natuurlijk wel klaar in de koekenpan he. Da’s veel lekkerder dan in een tosti-ijzer!
Pulled Chicken tosti
Ingrediënten
- 100 gr kipfilet
- 1 rode ui in halve ringen
- 2 sneetjes brood
- 1 el zoetzure chilisaus
- 1/2 geroosterde puntpaprika in plakken
- 2 plakken ananas
- 50 gr geraspte kaas
- roomboter
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Leg de kipfilet hierin en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en kook de kipfilet in 10 - 15 minuten gaar. Pluk deze vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar.
- Bak de uiringen kort voor in een koekenpan zodat ze vast gaar en zacht zijn.
- Smeer de sneetjes brood aan één kant in met zoetzure chilisaus. Beleg één boterham vervolgens met de geplozen kip, voorgebakken uiringen, puntpaprika, ananas en geraspte kaas.
- Leg het andere sneetje brood met de met chilisaus ingesmeerde kant op het belegde sneetje brood.
- Smeer de buitenkant van de tosti in met een laagje roomboter. Bak de tosti vervolgens in de pan tot het brood krokant is geworden en de kaas gesmolten is.
Iedere variant op tosti’s is overheerlijk! Inderdaad met chipjes bij ;)
Hmmm wat een goed idee, die combi van paprika en kip. Beetje Mexicaans bijna! Ontzettend lekker, ik ben heel erg benieuwd naar deze. Snel proberen straks! Malou x
Ik ben dol op tosti’s en dit ziet er echt heel lekker uit!