Popcorn Pops van Rosanne

Cakepops kennen we inmiddels allemaal wel, maar met een beetje originaliteit kun je ook erg leuke andere dingen op een stokje maken. Rosanne maakte bijvoorbeeld Popcorn Pops. Een soort cakepops maar dan inderdaad van popcorn in plaats van cake. Hartstikke leuk om bij een feestje op tafel te zetten, makkelijk om te maken en je hebt er ook nog eens niet zoveel ingrediënten voor nodig. Daar houden we van!

Wat heb je nodig? (15 stuks)

 • 1 zak zoete popcorn (175 gram)
 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 150 gram (mini)marshmallows
 • 200 gram witte smeltchocolade
 • sprinkles
 • 15 lollystokjes

1. Doe alle popcorn in een grote schaal waarin nog genoeg ruimte over is om goed te kunnen mengen en verdelen.

2. Pak een klein kookpannetje en smelt de roomboter op laag vuur of smelt de boter in de magnetron.

3. Voeg de marshmallows in gedeeltes toe aan de roomboter en roer constant. Voeg iedere keer wat nieuwe marshmallows toe totdat alles gesmolten is.

popcorn pops

4. Giet het gesmolten marshmallow/boter mengsel over de popcorn en probeer alles zo goed mogelijk met elkaar te mengen, gebruik hiervoor twee vorken.

5. Laat de popcorn ongeveer vijf minuten rusten. Dit geeft de marshmallows de tijd om ietsjes harder te worden en hierdoor gaat alles beter aan elkaar plakken. Gebruik deze tijd om een stuk bakpapier in te vetten met roomboter. Het hoeft maar een klein laagje te zijn maar je gaat hier straks je popcornpops op leggen en aangezien die op het begin heel erg zullen plakken heb je dat laagje boter zeker nodig. Vet hierna ook je handen goed in met boter en hou de boter bij de hand, tussendoor zul je nog vaker je handen met boter in moeten smeren.

popcorn pops 2

6. Pak de bak met popcorn en haal er met je (ingevette!) handen iedere keer een stuk of vijftien popcorns uit, plak deze tegen elkaar tot een bal en leg deze op het ingevette bakpapier. Herhaal dit tot alle popcorn op is.

7. Steek nu een voor een de stokjes in de popcornballetjes. Duw even goed aan en ze zitten hartstikke stevig!

8. Zet de popcorn pops in de koelkast en laat ze een half uur/drie kwartier hard worden.

9. Smelt de chocolade in de magnetron, dip één voor één de popcorn pops er in en gooi hier de sprinkles overheen. Leg ze weer terug op het bakpapier en laat de chocolade hard worden.

popcorn pops 3

Wil je jouw recept ook op OhMyFoodness zien? Surf dan naar deze pagina, vul het contactformulier in en wie weet publiceren we binnenkort ook jouw recept!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Dit recept zag ik ook al op Girlscene (wel van Rosanne hoor), lijkt me best apart maar vast lekker!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een grappig idee!

 3. Marjolijn says:

  Zie net dat popcorn dé trend van 2013 is :-)
  Dochterlief wilde vandaag graag op ijsjes trakteren, dus heb de bolletjes popcorn niet op een stokje gezet maar op een ijsbekertje.

 4. Marjolijn says:

  Zie net dat popcorn dé trend van 2019 is :-)
  Dochterlief wilde vandaag op ijsjes trakteren, beetje koud in de winter… Dus heb ik de bolletjes van popcorn niet op een stokje gezet maar in een ijsbekertje.

  1. Sabine Author says:

   Wat een super leuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close