Ik ben dol op alle noedelgerechten en vaak is het met noedels: hoe simpeler ze zijn, hoe lekkerder ik ze vind. Japanse Udon is bijvoorbeeld niet meer dan dikke udon noedels in een rijke bouillon maar oef, ik kan mijn vingers daar wel bij aflikken. Het is ook een soort guilty pleasure denk ik, zulke simpele noedels – ze doen me een beetje denken aan instant noedels, haha. Hierbij een recept voor pittige pindakaasnoedels. Een súper simpel en snel gerecht bomvol smaak, maar wel eentje die wat meer geschikt is voor mensen die van pittig eten houden. Die eetlepel sambal die je toevoegt aan het gerecht proef je namelijk echt wel. Gebruik wat minder of laat het helemaal weg als je voor kinderen kookt.
Pittige pindakaasnoedels
Benodigdheden
- Wokpan
Ingrediënten
- 1 pakje udon noedels (3x90 g)
- 100 g pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el rijstazijn
- 1 el sambal
- 1 tl knoflookpasta
- 1 tl uienpoeder
Garnering
- bosuitjes - in ringen
- sesamolie
- geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Roer ondertussen alle andere ingrediënten door elkaar.
- Verhit zodra de noedels bijna gaar zijn de wok en schep hier de pindakaaspasta in. Voeg er een soeplepel van het noedel-kookwater aan toe en roer goed door tot de pasta bijna gesmolten is.
- Schep de gaar gekookte noedels in de wok en schep alles goed om zodat alle noedels zijn voorzien van een laagje pindasaus.
- Schep de pittige pindanoedels op een bord en garneer met bosui, sesamzaadjes en een scheutje sesamolie.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.