Pittige pindakaasnoedels
Deze Pittige pindakaasnoedels kun je makkelijk naar smaak aanpassen door minder sambal te gebruiken, handig als je met kinderen eten. Voeg er groenten naar hartenlust aan toe, maar stiekem zijn ze zo het allerlekkerst. Ultiem comfort food.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: noedels, pindakaas, pindasaus, pittige noedels, vega, vegetarisch
Servings: 3 personen
- 1 pakje udon noedels (3x90 g)
- 100 g pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el rijstazijn
- 1 el sambal
- 1 tl knoflookpasta
- 1 tl uienpoeder
Garnering
- bosuitjes - in ringen
- sesamolie
- geroosterde sesamzaadjes
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Roer ondertussen alle andere ingrediënten door elkaar.
Verhit zodra de noedels bijna gaar zijn de wok en schep hier de pindakaaspasta in. Voeg er een soeplepel van het noedel-kookwater aan toe en roer goed door tot de pasta bijna gesmolten is.
Schep de gaar gekookte noedels in de wok en schep alles goed om zodat alle noedels zijn voorzien van een laagje pindasaus.
Schep de pittige pindanoedels op een bord en garneer met bosui, sesamzaadjes en een scheutje sesamolie.