Toen ik afgelopen dinsdag naar bed ging terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, en ik er de volgende ochtend ook weer wakker van werd, trok ik maar gewoon de conclusie; het is hartstikke herfst. En daar is niks mis mee vind ik, want nu is het tijd voor dekentjes op de bank en de ene serie na de andere. En soep. Soep hóórt bij dit jaargetijde en bij mij is deze paprika tomatensoep een van mijn favorieten. Hartstikke smaakvol en lekker gevuld met paprika, chorizo en kikkererwten. Heerlijk om op een zondag mee te lunchen en daarna weer onder je dekentje te kruipen!
Paprika Tomaatsoep met Chorizo
Ingrediënten
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook geraspt
- 2 blikken tomatenblokjes
- 3 rode paprika's in blokjes
- 1 chorizo worst
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder smoke
- 1 liter water
- handje verse platte peterselie + beetje extra voor garnering
- 1 klein blikje kikkererwten
Instructies
- Bak de gesnipperde ui met een beetje olijfolie in een grote pan glazig.
- Voeg de geraspte knoflook toe en bak kort mee.
- Zet het vuur nu zacht en voeg de blikken tomatenblokjes en 2 van de 3 gesneden paprika's toe. Roer het geheel even door.
- Ondertussen snij je de chorizo in kleine blokjes en bak je deze in een koekenpan tot ze een beetje knapperig zijn. Laat ze na het bakken uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Haal nu de pan soep van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
- Zet de pan weer terug op het vuur en roer de komijn, paprikapoeder, fijngesneden peterselie en het water erdoor. Voeg ook de laatste kleingesneden paprika toe en laat de soep nog een half uurtje op middelhoog vuur zachtjes koken.
- Roer voor het serveren de kikkererwten en chorizo erdoor. Maak af met een paar blaadjes peterselie.
Hmm heerlijk voor regenachtige dagen inderdaad!
Ik hou echt van soep als het kouder wordt. Als lunch of als avondeten. Deze klinkt ook heel goed!
Dit lijkt mij heerlijk. Ik ben dol op tomaten- paprikasoep en met die chorizo erin lijkt het mij helemaal lekker!