Onlangs deelde ik al een super lekkere ontbijtshake op basis van ananas, yoghurt en Brinta Oergranen met je; de ideale (gezonde) start van de dag als je niet zoveel tijd hebt of niet zo’n grote ontbijter bent. Mocht je nou wél de tijd hebben om ’s ochtends een feestje van je ontbijt te maken en liefhebber zijn van warme ontbijtjes, dan heb ik vandaag wel iets heel lekkers voor je in petto. Alweer een hele tijd geleden deelde ik op OMF een recept voor Paleo appelcrumble, super lekker en vooral ook super populair. Het werd de hoogste tijd om weer eens zo’n gezonde ontbijtcrumble te maken want hoe fijn is het om de dag al te beginnen met een dessert?! Vandaag op de planning staat deze ontbijtcrumble met blauwe bessen en Brinta Oergranen. Een fluitje van een cent om te maken en zo, zo lekker om de dag mee te beginnen. Serveer de crumble met Griekse yoghurt en wat vers fruit en je bent good to go. Tipje: hoewel deze crumble het allerlekkerst is als hij vers uit de oven komt, kun je hem afgedekt ook prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Scheelt je later in de week toch weer wat extra tijd.
Die nieuwe Brinta Oergranen trouwens, die gebruikte ik de vorige keer om meer body te geven aan de ontbijtshake maar deze granenmix leent zich dus ook uitstekend als basis voor een crumblelaag. Met maar liefst 5 soorten granen zijn de Brinta Oergranen rijk aan vezels en een bron van eiwitten en fosfor. Ook fijn: de granen zijn 100% natuurlijk en bevatten 0% toegevoegde suikers. Een prima product om dus standaard in de voorraadkast te hebben staan, je kunt er lekker mee variëren. Ik denk ineens ook aan appelkruimel-ontbijtmuffins… Hmm. Receptje doen?
Ps. mag ik even mijn verbazing uitspreken over de super zoete Nederlandse aardbeien die nog steeds/alweer(?) verkrijgbaar zijn. Zó lekker!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Brinta
Ontbijtcrumble met blauwe bessen en Brinta Oergranen
Ingrediënten
- 300 gr bevroren blauwe bessen
- 100 gr Brinta Oergranen
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille-aroma
- 30 gr gemengde noten
- 1 el kokosolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de blauwe bessen in een kleine ovenschaal.
- Doe de Brinta Oergranen in een kom en voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Schep het geheel even om tot de Brinta Oergranen plakkerig zijn en hier en daar in clusters aan elkaar blijven plakken.
- Schep de granencrumble over de blauwe bessen in de ovenschaal.
- Bak de ontbijtcrumble in het midden van de oven 20-25 minuten tot de crumblelaag bruin en knapperig is en de blauwe bessen warm.
- Serveer de ontbijtcrumble met een flinke schep yoghurt en vers fruit.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ik ben dol op crumble! En zijn de aardbeien echt lekker? Ik koop ze pas in juni weer omdat ik dacht dat januari geen aardbei seizoen is
Ik zou niet zeggen dat ze zo lekker waren als ze niet lekker waren ;)