OMF… krijgt een baby! #13 | Culinaire opvoeding van onze baby

Wooohoo, het is tijd voor de eerste zwangerschapsupdate van 2017! Op dit moment ben ik alweer 29,5 week in verwachting van ons eerste kindje. Nog maar een paar weken tot aan mijn zwangerschapsverlof en dan is het echt aftellen naar de bevalling. Sowieso is het nu wel echt aftellen geblazen hoor. Voorheen had ik dit minder. Toen moest ik mijn tweede kookboek nog inleveren, stond de kerstperiode nog voor de deur en niet te vergeten onze babymoon naar Las Vegas, maar nu zijn echt alle pijlers gericht op het klaarstomen van OMF voor mijn zwangerschapsverlof. Puntjes worden op de i gezet, de laatste dingen voor de babyuitzet worden gekocht en ik heb inmiddels een lijstje gemaakt met dingen die ik nog moet regelen voordat de baby er is. In de update van vandaag wil ik jullie graag iets meer vertellen over de (beoogde) culinaire opvoeding van onze baby. Vanzelfsprekend is eten één van de belangrijkste factoren in het leven van Tim en mij en is dit uiteindelijk ook iets dat we hopen over te kunnen brengen op ons kind. Ik heb al regelmatig de vraag gekregen of ik ga kiezen voor borst- of flesvoeding, maar ook hoe ik het straks ga doen als de baby toe is aan bijvoeding. In deze zwangerschapsupdate geef ik antwoord op die vragen en word ik verrast met een wel heel gaaf (en bruikbaar!) cadeau van Stokke.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Stokke Tripp Trapp

Stokke Tripp Trapp

Als net zwangere zie je door de bomen het bos gewoon niet meer. Er zijn zo ongelofelijk veel dingen die aangeschaft moeten worden en binnen die uitzetlijst heb je ook nog eens honderden variaties. Vooral de duurdere items zijn dingen waar je langere tijd over nadenkt, althans… dat is wat wij hebben gedaan. De babystoel was zeker een van die items, pas richting het einde van het tweede trimester waren we erover uit welke het moest worden en toen verraste Stokke mij met hun prachtige Stokke Tripp Trapp. Wekenlang heb ik getwijfeld of ik niet voor een goedkopere optie moest gaan: een babystoel van Ikea bijvoorbeeld, in combinatie met een goedkoper wipstoeltje zodat de baby alsnog dichtbij kon zijn als ik weer aan het werk ging of als we gingen eten. Toch ben ik blij dat we hier uiteindelijk niet voor zijn gegaan en ben ik vooral héél blij en dankbaar dat Stokke de beslissing voor ons heeft genomen. Ik heb namelijk zelf al meerdere malen om de Tripp Trapp heen staan drentelen in de Prénatal maar ik kreeg Tim simpelweg niet zover om zoveel geld uit te geven aan een kinderstoel. Mijn overwegingen waarom de Stokke Tripp Trapp mij absoluut het geld waard leek:

 1. Onze baby heeft vanaf het begin al zijn ‘eigen’ stoel. Als hij te groot wordt voor de Newbornset kan hij in het (los bij te kopen) zitstoeltje en is hij uiteindelijk zelfstandig genoeg dan kan hij los in de stoel zitten. Het is dus een stoel die zijn hele baby-, peuter- en kleuterjaren sowieso meegaat.

 2. De stoel is zo stevig en degelijk dat we hem voor een eventueel tweede kindje ook nog prima zouden kunnen gebruiken.

 3. De Tripp Trapp ziet er stoer uit. Klinkt misschien wat overdreven, maar het oog wil ook wat vind ik. Als zo’n stoel toch al maanden (of jaren!) in de woon-/eetkamer moet staan kan het net zo goed een mooie stoel zijn.

 4. De baby in de Newbornset van de Tripp Trapp zetten is vele malen stabieler en comfortabeler dan hem los in een wipstoeltje op tafel zetten.

 5. Terwijl ik in de keuken sta/daar aan het werk ben kan ukkie lekker toe kijken vanuit zijn stoel. Lijkt me heerlijk om vanaf het begin al ‘samen’ met hem in de keuken te staan. Met een wipstoeltje had dit absoluut niet gekund, die kan ik in de keuken nergens kwijt en vind ik ook te gevaarlijk. De box staat voor mij wel in het zicht vanuit de keuken, maar de baby had mij vanuit de box niet kunnen zien.

Allemaal punten waardoor hij mij dus absoluut de moeite waard leek/lijkt. Maar goed, goedkoop is ‘ie dus niet. De Stokke Tripp Trapp stoel is te koop vanaf €165,00 en de losse babyopzet voor €85,00. Zoals ik in de video al aangaf: als de baby er eenmaal is en we de Stokke Tripp Trapp hebben geprobeerd laat ik jullie zeker weten of hij echt zo bevalt als ik nu verwacht. Ik kan in ieder geval niet wachten tot onze kleine man in deze stoel zit. Als het zover is koop ik zéker de Baby Set en het tafelblad als extra accessoires.

Stokke Tripp Trapp

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat gaat de tijd snel zeg en het verbaast me niks dat je lekker zelf babyhapjes gaat maken! Super ook dat je die stoel gekregen hebt! Mijn oom en tante hadden die vroeger in huis voor mijn neefje en nichtje en ik vond dat als kind altijd geweldig als ik daar op bezoek was.

 2. Roxanne says:

  Jeetje ja wat vliegt de tijd! Mazzel dat jullie de Tripp Trapp gekregen hebben! Wij zijn voor de Stokke Steps gegaan en hebben deze als kerstcadeau gekregen. We hebben er zelf de bouncer bij gekocht. Ik ken de Tripp Trapp van toen ik bij een kinderdagcentrum werkte voor kindjes met een verstandelijke beperking, ideale stoel! Wij hebben de Steps gekozen omdat mijn vriend die mooier vond. Ik vond beiden wel best ;) Uiteindelijk zijn de stoelen hetzelfde in principe.
  Tja, dat je zelf de hapjes gaat maken had ik wel verwacht, dat wil ik zelf ook graag gaan doen.

  1. Sabine Author says:

   Het idee van de Tripp Trapp en de Steps is inderdaad hetzelfde. De Steps past iets minder goed bij ons interieur en aangezien de stoel aan het einde van de tafel komt te staan, voorzie ik dat we continu over de poten struikelen haha. Vandaar de Tripp Trapp ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close