Zonder pakje: Mexicaanse Burrito’s

1.1K

Wij eten zelf eigenlijk nauwelijks uit pakjes maar de ENIGE maaltijd die we wél uit een pakje halen zijn de Mexicaanse Burrito’s van Knorr. Daar zijn we gewoon ontzettend dol op. Heerlijk die gekruide kip en met name het sausje van crème fraîche is hier enorme favoriet. Ik voeg altijd twee paprika’s en wat mais aan de gekruide kip toe voor wat extra smaak en groenten en vervolgens eten we daar dan een salade bij. In de categorie Zonder Pakje kon dit wereldgerecht natuurlijk niet ontbreken. Ik heb de verpakking uitgeplozen, taste tests gedaan en het recept meerdere malen aangepast tot ik tevreden was. Er gaan weliswaar wat andere ingrediënten in deze burrito’s dan op de verpakking van Knorr staan, maar qua smaak… zijn ze toch wel heel goed gelukt al zeg ik het zelf. Wij vonden het identiek aan het pakje en dat geldt óók voor de saus waar iedereen zo dol op blijkt te zijn.

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

3.4 van 10 stemmen

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • ovenschaal waar 8 wraps in passen

Ingrediënten

  • 8 mini tortillawraps ('gordita's')

Voor de vulling:

  • 500 g kipdijfilet - in blokjes
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • snuf cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 gele paprika - in blokjes
  • 1 klein blikje mais - uitgelekt
  • peper en zout

Saus:

  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout

En verder:

  • 150 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Vouw de mini wraps dubbel en verdeel ze over de ovenschaal.
  • Doe de kip samen met alle kruiden, specerijen en bastersuiker in een kom en schep het geheel even goed om.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip tot deze bruin kleurt. Voeg dan de tomatenpuree, beide kleuren paprika en de mais toe. Schep goed om en bak het geheel tot de paprika zacht is geworden. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de vulling over de wraps in de ovenschaal. Strooi over iedere wrap een beetje geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en verwarm de burrito's tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.
  • Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  • Serveer de burrito's warm uit de oven met de crème fraîche-saus.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zonder pakje: Mexicaanse burrito's.

Join the Conversation

  1. Lianda says:

    Ooooh zo benieuwd naar de burrito saus! Dat was altijd mijn favoriet van dat pakje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close