Turks Brood gevuld met Kipgyros en Tomatencouscous

Ik haal meestal Turks brood in huis als ik voor meerdere mensen een lunch ga verzorgen. Dat grote ronde brood is namelijk ideaal om voor veel mensen tegelijk iets mee te maken. En al maak je er niets mee, dan nog is het lekker om af te bakken en in stukken te serveren met aioli, of welke dip dan ook. In ieder geval, deze keer leek het me lekker om het brood niet in stukken te snijden, maar om er een stuk úit te snijden zodat ik het daarna kon vullen. Zo kun je het alsnog serveren voor meerdere mensen want eenmaal klaar snijd je het grote brood gewoon in pizzapunten. Ideaal toch? En het staat ook nog eens leuk op tafel.

De kipdijfiletreepjes mixte ik met gyroskruiden. Ik maakte de kruidenmix zelf door een aantal kruiden met elkaar te mengen en welke dat precies zijn, lees je in het recept terug. Je kunt ook voor de snellere optie gaan en dat is de kipdijfiletreepjes in ‘gyros-variant’ te kopen. Die zocht ik eigenlijk maar in 1 van de Appie’s waar ik mijn boodschappen altijd doe, hadden ze deze variant niet. Maar wellicht verkoopt die van jou het wel. En dan heb je ook nog de optie om een potje ‘gyros-kruiden’ te kopen. De kant en klare variant zeg maar waar alle kruiden al bij elkaar in zitten en voor die lekkere smaak aan het vlees zullen zorgen.

Hoe je het ook doet, dat maakt niet zoveel uit want in combinatie met het warme Turkse brood, de frisse tomatencouscous en een flinke dot tzatziki, heb je een heel erg smaakvolle lunch (of diner) op tafel staan!

Turks Brood gevuld met Kipgyros en Tomatencouscous

Voor twee tot drie personen als je flinke honger hebt, voor meerdere personen als je het als bijgerecht serveert.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Waar te bewaren Direct serveren.

Ingrediënten

Gyros Kruidenmix

  • 2 tl tijm
  • 2 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl scherpe paprikakruiden
  • 1,5 tl milde paprikakruiden
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper en zout

Voor de rest van het gerecht:

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 150 gram couscous
  • 1/2 bakje verse koriander fijngehakt
  • 1/2 bakje verse munt fijngehakt
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 400 gram cherrytomaatjes mix gehalveerd
  • peper
  • zout
  • olijfolie extra vierge
  • 1 Turks brood
  • 200 gram Tzatziki

Instructies

Kipgyros

  • Meng alle kruiden voor de gyros kruidenmix door elkaar en hussel de kipdijfiletreepjes erdoor. Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur bruin, en laat het daarna op middelhoog vuur verder garen.

Voor de rest van het gerecht:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen bereid je de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je alle overige ingrediënten (koriander, munt, ui en tomaatjes) voor de tomatencouscous gesneden en gehakt hebt, en meng deze vervolgens door de gegaarde en losgeroerde couscous. Maak de salade af met wat olijfolie en peper en zout.
  • Terwijl de kip op laag vuur warm gehouden wordt, bak je het Turkse brood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of als je een vers brood hebt, dan warm je het even op.
  • Wanneer het brood klaar is, snijd je er met een kartelmes een grote cirkel uit. Pluk een deel van het brood eruit zodat je de vulling erin kan stoppen.
  • Vul het brood met de kipgyros en de tomatencouscous. Verdeel er royaal nog wat tzatiki over en serveer het brood, met de overgebleven tomatencouscous én het weggesneden brood.

Notities

Tip: Zorg voor genoeg tzatziki. Ik had 150 gram en dit is net te weinig voor zo'n groot gevuld brood. Dus ik heb er 200 gram in het recept van gemaakt maar omdat tzatziki gewoon heel lekker is, is meer altijd een goed idee ;-)
Gang: Bijgerecht, lunch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close