Knoflook Aardappelsoep met Pesto en Croutons

Ik check altijd even van te voren of een gerecht wat ik zou willen maken, al op OMF staat. Er staat natuurlijk ongelofelijk veel online dus overlap kan er soms zomaar tussenzitten. We hebben de afgelopen jaren ook al zoveel gemaakt… Maar een aardappelsoep op basis van een gewone aardappel zat er nog niet tussen. Wel op basis van zoete aardappel, óók heel lekker. Maar gezien het koudere weer wat nu toch echt wel goed van start is gegaan, zijn goed vullende soepen ook zeer welkom dacht ik zo. Dus die maakte ik, en daar maakte ik ook een lekkere pesto en croutons bij. Makkelijk om te maken hoor! Misschien een idee voor je zondagmiddag?

Knoflook Aardappelsoep met Pesto en Croutons ST

4.50 van 2 stemmen

Knoflook Aardappelsoep met Pesto en Croutons

Porties3 kommen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren In de koelkast
Hoelang te bewaren Twee dagen (de soep wordt bij afkoelen wel dikker)

Benodigdheden

  • Food processor
  • staafmixer

Ingrediënten

Soep

  • 1 kg iets kruimige aardappelen geschild en in blokken gehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3-4 tenen knoflook geraspt
  • peper
  • zout

Pesto

  • 30 gram basilicum blaadjes
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 el Parmezaan poeder
  • peper
  • zout
  • 10 el olijfolie Voeg eventueel meer toe wanneer nodig.

Croutons

  • 1 boterham in blokjes van 1x1 cm
  • een beetje olijfolie

Instructies

Soep

  • Verwarm de oven tot 220 graden (voor de croutons).
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en doe hierin de knoflook. Laat dit zachtjes bakken en voeg dan de aardappelblokken toe. Direct daarna de kippenbouillon en wat peper en zout en laat dit op middelhoog vuur koken totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een egale aardappelsoep.

Pesto

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in de food processor en maal tot een mooie pesto. Te grof nog? Voeg dan wat meer olijfolie toe.

Croutons

  • Besprenkel de croutons met een beetje olijfolie en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven bruin in ongeveer 3 minuten.
  • Serveer de soep direct met wat pesto en croutons.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Knoflook Aardappelsoep met Pesto en Croutons Pinterest

Join the Conversation

  1. Ook op donderdag heel lekker . Ben dol op jullie website. Heerlijke recepten!

    1. Sabine says:

      Wat fijn, dankjewel!

  2. Hallo
    Kan ik ook pesto uit een potje gebruiken?
    Alvast bedankt.

    1. Sabine says:

      Ja, dat kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close