Glühwein

Lekker even opwarmen na een winterse wandeling (of sneeuwballengevecht) doe je natuurlijk met een kop warme chocolademelk of glühwein! Deze winterse (warme) drank is altijd in overvloed te koop op kerstmarkten of wordt geschonken bij kerstborrels en feestjes. Glühwein is een warme drank op basis van rode wijn met daarin citrusvruchten en kaneel en kruidnagel. Je kunt er zelf ook nog voor kiezen het wat zoeter te maken, door lekkere kandijsuiker erbij te geven.

Wat heb je nodig? (voor 6-8 mokken/glazen)

  • 750 ml rode wijn (mij werd een Cabernet Sauvignon aangeraden)
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 mandarijn
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels suiker
  • eventueel kandijsuiker (om bij de glühwein te serveren)

Zo ga je te werk:
1. Schenk de wijn in een pan en giet er 750 ml water bij.

2. Prik de kruidnagels in de mandarijn en leg deze in de wijn. Schil de citroen en de sinaasappel met een dunschiller en doe de schilletjes bij de wijn. Snijd dan de twee vruchten in plakjes en voeg ook deze toe aan de pan. Voeg ook de suiker en het kaneelstokje toe.

3. Verwarm nu de wijn op middelhoog vuur, houd het wel goed in de gaten, want de wijn moet je niet aan de kook brengen. Verwarm het geheel zo’n 20 minuten. Schenk het in mokken of glazen of laat je gasten zelf hun glühwein inschenken en geef er een schaaltje kandijsuiker bij.

Tip: Voor een alcoholvrije versie kun je de wijn vervangen door appelsap: verrassend lekker!

Volgende week deel ik een ander recept voor alcoholvrije glühwein met je!

gluhwein_2

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Glühwein

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Ik heb het heel lang geleden voor het laatst een keer gedronken, maar het klinkt goed!

  2. Rineke says:

    Ik heb het nog nooit gedronken, maar vandaag 4 flessen rode wijn gekregen op mijn werk. Toch maar een keer proberen dan.

  3. Paula Kookt says:

    Ik doe er zelf ook altijd een vanillepeul bij. Erg lekker!

  4. florette says:

    Tip die je moet proberen. Volgende keer bij dit recept een scheutje Grand Marnier of Cointreau doen!

    Grand Marnier is lekkerder maar een beetje duurder, dus Cointreau is een goeie vervanger als je grote hoeveelheden maakt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close