Frisse wraps met kipfilet en aioli

Tijdens een feestje of als lichte lunch vind ik wraps met kipfilet altijd fijn om naar te grijpen. Ik vind het simpelweg een heerlijk veelzijdig product. Ze zijn makkelijk te maken, heerlijk veelzijdig en je kunt er eindeloos mee variëren. Vooral wraps met kipfilet en roomkaas of wraps met kipfilet en aioli zijn populaire combinaties die het goed doen bij jong en oud. Op OMF hebben we al verscheidene keren wraprolletjes gedeeld, waarvan de carpaccio rolletjes toch wel mijn grote favoriet zijn, maar de laatste keer is al even geleden. In mijn voorraadkast had ik nog wat leftover wraps liggen en daarmee besloot ik aan de slag te gaan. Dit hele simpele receptje kwam eruit voort: frisse wraps met kipfilet en aioli.

Zin in wraps met kipfilet en roomkaas? Probeer eens aioli

Wraps met kipfilet en roomkaas zijn al jaren een favoriet, en dat is niet voor niets. Roomkaas maakt de wrap romig en zorgt voor een zachte basis die perfect samengaat met de hartige smaak van kipfilet. Maar als je eens iets anders wilt proberen, is aioli een verrassend lekker alternatief. De romige knoflooksaus zorgt voor een zachte, licht pittige tegenhanger van het frisse fruit en de knapperige groenten. Deze combinatie is niet alleen verrassend lekker, maar ook nog eens snel klaar te maken. Zeker de moeite waard om eens af te wisselen!

Voeg appel toe aan je wraps met kipfilet

Appel en kip gaan altijd goed samen; in salades is het een geliefde combinatie maar in deze wraps werkt het ook goed. De ijsbergsla en komkommer zorgen voor nóg meer frisheid en de aioli countert dit alles een beetje. Een super simpel recept waar je nauwelijks moeite voor hoeft te doen.

Variatietips voor je wraps met kipfilet:

Wil je wat extra pit? Voeg dan een paar plakjes rode peper of een beetje sriracha toe. Liever wat zachter van smaak? Vervang de appel dan eens door mango of perzik. Ook fijn: voeg een handje geroosterde pijnboompitten toe voor wat crunch.

Frisse kipwraps met appel

Frisse kipwraps met appel

No ratings yet

Frisse kipwraps met appel

Porties6 wraps (36 rolletjes)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag**

Ingrediënten

  • 6 grote tortillawraps
  • 1 kipfilet - à 200g
  • 1/2 tl Lemon Pepper*
  • 1/4 komkommer - in reepjes
  • 1 handje ijsbergsla
  • 1 appel - in dunne partjes
  • aioli

Instructies

  • Leg de tortillawraps in de magnetron of in een warme pan als ze wat aan de droge kant zijn.
  • Leg de kip in een pannetje en schenk er net zoveel water bij tot de kip onderstaat.
  • Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Laat de kip in 10 minuten gaar koken.
  • Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en breng op smaak met Lemon Pepper.
  • Smeer de wrap in met een dun laagje aioli en verdeel de kip en de rest van de ingrediënten in een strook over het midden van de wraps.
  • Rol de tortillawraps op en snijd ze in stukken of verpak ze in aluminiumfolie om mee te nemen.

Notities

*Ik gebruik Lemon Pepper van de Original Spices by Jonnie Boer (merk Euroma) maar blijkbaar is dit product niet meer verkrijgbaar. Als alternatief kun je gemalen zwarte peper en wat citroenzest gebruiken.
**Om te voorkomen dat de appel bruin kleurt wanneer je de wraps in de koelkast bewaart, besprenkel je de appelpartjes lichtjes met wat citroensap voordat je ze in de wrap stopt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Frisse kipwraps met appel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close