Fastfood Friday: No bake Birthday cheesecake

De term ‘Birthday’ in combinatie met een cake- of taartrecept is heel Amerikaans. Het zit er bij mij inmiddels ingebakken waardoor ik een Birthday cake automatisch al voor me zie als een cake met confettikleurtjes, maar in het Nederlands kun je het net zo goed een cake met spikkels noemen denk ik. Of een cake met discodip. Ik noemde een softijsje met discodip vroeger ook altijd al een ijsje met spikkels, haha. Hoe dan ook, vandaag deel ik een recept voor een No bake Birthday cheesecake met je, oftewel: een ongebakken cheesecake met spikkels. Het leuke is: deze cheesecake doet me écht aan softijs met discodip denken. Qua smaak, qua romigheid maar ook als je kijkt naar de taart denk je wellicht aan een ijsje. Nu ben ik dol op softijs, dus ik word ook heel gelukkig van deze simpele cheesecake.

Het zoeken naar de juiste sprinkles voor deze taart blijft nog even een dingetje, veel van die gekleurde confetti sprinkles laten na het bakken – of in dit geval na het opstijven – een soort gekleurde vlekjes achter. Ziet er ook wel leuk uit, maar is vaak niet helemaal het gewenste resultaat. Voor deze no bake cheesecake gebruikte ik de Rainbow Strands van Bakd.nl. Hier kreeg ik laatst een pot van thuisgestuurd om te proberen. Ik moet zeggen: ik ben echt onder de indruk! Deze Rainbow Strands zijn in ieder geval 100% kleurvast, in de cheesecake zie je na een dag nog steeds alle afzonderlijke kleuren terug. Ook fijn is dat de kleuren niet hebben afgegeven aan het beslag. Het cheesecakebeslag is dus nog steeds mooi wit gebleven, enkel voorzien van tientallen gekleurde stipjes. Super vrolijk!

Verder is het maken van deze Birthday cheesecake een fluitje van een cent. Ik gebruik het basisrecept voor No Bake cheesecake uit mijn Cheesecakeboek en dat blijft toch echt mijn favoriet. De taart is stevig maar wel súper romig en smaakt dus echt een beetje naar roomijs. Mocht je het jezelf helemaal makkelijk willen maken dan kun je voor deze Birthday cheesecake ook mijn HomeMade Cheesecakemix No Bake gebruiken. Deze smaakt nagenoeg hetzelfde als de taart hieronder, enkel de bodem is van andere koekjes gemaakt.

No bake Birthday Cheesecake

No bake Birthday Cheesecake

No bake Birthday Cheesecake

4 van 1 stem

No bake Birthday cheesecake

Porties1 taart (23 cm)

Ingrediënten

  • 200 gr Jodekoeken
  • 75 gr boter - gesmolten
  • 600 gr naturel roomkaas*
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 50 gr Rainbow strands

Decoratie:

  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • Rainbow strands

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm) met bakpapier.
  • Verkruimel de Jodekoeken in een foodprocessor of door ze in een ziplockbag te doen en hierop te slaan met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  • Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de poedersuiker en vanille-aroma even op. Voeg de slagroom en Klopfix toe en klop het geheel op tot een stevig, egaal beslag.
  • Schep als laatste de Rainbow strands door het cheesecakebeslag en schep vervolgens alles in de springvorm.
  • Strijk de bovenkant van de cheesecake glad en laat de taart minimaal 4 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast opstijven.
  • Klop de volgende dag de slagroom met de Klopfix stijf. Spuit toefjes van de opgeklopte slagroom op de cheesecake en garneer met nog wat extra Rainbow strands.

Notities

*Voor gebakken cheesecakes maakt het me niet zoveel uit welke roomkaas je gebruikt, een goedkoop B-merk is vaak net zo goed als een duur A-merk. Voor ongebakken cheesecakes werkt een A-merk roomkaas vaak wel beter. Deze bevat wat minder vocht waardoor de taart beter kan opstijven. Ik gebruik bij voorkeur Philadelphia naturel roomkaas.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No bake Birthday Cheesecake

Join the Conversation

  1. Nicole says:

    Ziet er heerlijk uit! En no bake <3

  2. Dit ziet er geweldig uit! Ik zie in het recept Klopfix staan. Laatst had ik dit ook nodig bij een cheesecake-recept maar geen enkele supermarkt had het nog in de schappen. Overal stond: dit komt binnenkort terug of Hier komt binnenkort een ander product. Is er een alternatief voor (heb in de vorige taart 1,5 blaadje gelatine gebruikt), of weet je hoe ik er evt aan kan komen?

    1. Sabine Author says:

      Het is een kwestie van mazzel hebben denk ik. Ik heb het laatst wel weer kunnen krijgen bij Albert Heijn, maar ik gok dat het een van de producten is die een klap hebben gekregen tijdens het crisishamsteren. Gelatine zou je inderdaad ook kunnen gebruiken; dat is iets meer werk maar heeft hetzelfde effect.

  3. Yvonne says:

    Waar koop je de Rainbow strands?

    1. Sabine Author says:

      Dat staat direct in de inleiding van het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close