Aardappeltorentjes met knoflook & Parmezaan

Tijdens het kerstdiner wil ik altijd iets van een aardappelgerecht op tafel zetten om bij het hoofdgerecht te serveren. Wat dit precies is verschilt overigens ieder jaar. Soms zijn het eenvoudige, klassieke pommes duchesses maar een lekkere aardappelpuree is ook altijd een hit of de good old aardappelkroketjes natuurlijk. Voor dit jaar bedacht ik iets anders, namelijk deze aardappeltorentjes met knoflook & Parmezaan. Heeft wel iets weg van deze aardappelschotel maar dan serveert het iets anders. En zeg nou zelf, ziet er toch hartstikke gezellig en feestelijk uit deze torentjes? Wel heb je er een muffinvorm voor nodig om deze torentjes te kunnen maken. Dat klinkt een beetje gek, maar stapel je de aardappelschijfjes niet op in een muffinvorm maar gewoon zo op de bakplaat, dan gaan ze sowieso schuiven en eindig je met een bakplaat vol aardappelschijfjes in plaats van torentjes. Ook lekker, maar niet helemaal wat je wil. De randen van zo’n muffinvorm houden de aardappelplakjes mooi op hun plek – perfect dus. Als smaakmaker gebruikte ik verse tijm voor deze torentjes, maar je kunt natuurlijk ook rozemarijn gebruiken. Of maak ze heel eenvoudig met gewoon peper en zout als je al veel andere smaakbommetjes gaat serveren.

Aardappeltorentjes met knoflook & parmezaan

5 van 1 stem

Aardappeltorentjes met knoflook & Parmezaan

Porties4 personen (als bijgerecht)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Hoelang te bewaren direct serveren

Benodigdheden

  • scherp mes of mandoline
  • bakplaat met bakpapier
  • muffinbakvorm

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen (niet te klein van formaat) - gewassen
  • 2 takjes tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de muffinvorm goed in.
  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep deze om met de Parmezaanse kaas en knoflookpoeder.
  • Stapel de aardappelschijfjes in de muffinvorm op. Smeer na iedere drie plakjes het torentje in met een beetje olie en strooi er wat van de tijm/kaas/knoflookmix overheen.
  • Strooi wat peper en zout over de bovenkant van de aardappeltorentjes en bak ze in het midden van de oven in 45 minuten gaar en krokant. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Aardappeltorentjes met knoflook & parmezaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close