Na het fiasco van gisteren was ik niet erg happig om het tweede gerecht uit de HelloFresh box te proberen. Maar we laten ons niet uit het veld slaan en voor dag twee stonden er noodles met meervalfilet en kousenband op het menu. Leuk, een gerecht met ingrediënten die ik nog nooit eerder heb gegeten. Zo heb ik nog nooit eerder meervalfilet gegeten, dus als visliefhebber zou dat een leuke eerste kennismaking zijn. Ook kousenband was mij nog onbekend en omdat Tim geen fan is van boontjes en alles wat daar op lijkt, zou dit nog best eens een uitdaging kunnen worden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een klein beetje heb gecheat bij dit gerecht. Voor dit gerecht heb je namelijk sojasaus nodig, iets dat ik altijd in huis heb en bij thuiskomst van de boodschappen ineens niet meer bleek te hebben. Ik heb in plaats van sojasaus gebruik gemaakt van de Zoete Soja woksaus. En stiekem, heel stiekem denk ik dat deze keus een hele goede is geweest.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- ½ rode peper
- 1 gele paprika
- 150 gram noodles
- 2 centimeter gember
- 300 gram kousenband
- 2 meervalfilets
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels sojasaus (of Zoete Soja woksaus)
- 2 theelepels gedroogde koriander of peterselie
- 4 eetlepels water
- 2 theelepels suiker
- peper en zout
1. Kook in een pan met een deksel ruim voldoende water voor de noodles. Verwijder de zaadjes uit de rode peper (tenzij je van hot houdt!) en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd ook deze fijn. Snijd vervolgens de meerval in stukken.
2. Verwijder de uiteinden van de kousenband en snijd deze in stukken van ongeveer 5 cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in lange, dunne repen. Kruid de meervalfilet naar smaak met een beetje peper en zout.
3. Verhit één eetlepel olie in een wok of hapjespan. Fruit de helft van de rode peper en de helft van de gember ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de meervalfilet en de helft van de sojasaus toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Haal de meervalfilet uit de pan en bewaar in een stuk aluminiumfolie.
4. Verhit de andere helft van de olie in dezelfde pan als die je net hebt gebruikt en fruit de andere helft van de gember en rode peper. Voeg de kousenband, de rest van de sojasaus, de gedroogde kruiden, de suiker en het water toe. Doe de deksel op de pan en laat de kousenband zo’n drie minuten stoven. Mocht je merken dat het gerecht te droog wordt, kun je rustig nog een beetje water toevoegen.
5. Kook ondertussen de noodles in drie minuten gaar en giet ze af.
6. Voeg de gele paprika toe aan de kousenband en roerbak het geheel zo’n twee minuten op hoog vuur. Schep de noodles door de groenten en verhit nog even kort.
7. Serveer de noodles in diepe kommen met daarbovenop de meervalfilet. Het leukste is natuurlijk als je dit gerecht met chopsticks eet.
Ten opzichte van het vreselijke gerecht van gisteren waren deze noodles een welkome verrassing. De porties waren ruim voldoende voor twee personen en de smaak was oprecht lekker te noemen. Doordat ik in plaats van normale sojasaus, Zoete Soja woksaus heb gebruikt kreeg de meervalfilet een donker, sticky laagje en dat vonden we toch wel heel erg lekker. De vis op zich was overigens ook heerlijk, lekker vlezig en vers!
Zoals ik al zei is Tim geen fan van boontjes en alles wat daar op lijkt, maar de kousenband was prima te doen. Erg veel smaak zat er niet aan, maar qua kleur en textuur voegt het toch wel iets toe aan je gerecht.
De volgende keer zou ik de paprika iets kleiner snijden. Ondanks dat het qua vorm wel mooi staat in je gerecht, was het met stokjes erg lastig om een stukje paprika en tegelijkertijd wat noodles op te pakken.
Al met al is dit gerecht zeker voor herhaling vatbaar en vond ik het erg leuk om kennis te maken met meervalfilet en kousenband. Dag twee van de HelloFresh box test is geslaagd.
Lijkt me een hele uitdaging, maar het eindresultaat ziet er top uit!
Hoort dat zo zwart? Ziet er aangebrand uit, verder klinkt het gerecht wel lekker!
Ja, ik heb namelijk gebruik gemaakt van een hele donkere/dikke woksaus die aan de vis is blijven plakken ;) Het is niet aangebrand.