Nieuwe rubriek: OMF’s Studentenkeuken

De laatste tijd is er steeds meer vraag naar makkelijke, snelle en goedkope gerechten. Deze vraag ontstaat voornamelijk vanuit studenten die met een toch al vrij beperkt budget wel lekker willen eten. Hoewel de recepten op OMF vaak niet al te lastig zijn, zijn ze soms wel tijdrovend of iets duurder. Maar daar gaat nu verandering in komen. Ik wil jullie namelijk voorstellen aan het nieuwe ‘kindje’ van OhMyFoodness: OMF’s Studentenkeuken.

Nieuwe rubriek
Voor de bezoekers van OMF zal er niet zoveel veranderen, er komt alleen een nieuwe rubriek bij. Iedere dinsdag, met uitzondering van de weken voor Kerst, publiceren we ’s ochtends om 07.00 uur een OMF’s Studentenkeuken recept. Deze recepten zijn helemaal niet minder lekker dan de andere recepten die we delen, maar er is wel extra goed gelet op gemak, budget en snelheid. De gerechten die je voorbij ziet komen kosten minder dan € 5 per persoon, nemen vaak minder dan een halfuur tijd in beslag en de ingrediënten zijn veelal allemaal te koop in één winkel. Lekker makkelijk en snel dus.

We besteden geen aandacht aan een specifiek gerecht. Zowel ontbijttips als lunch, avondeten, soepjes en snacks zullen voorbij komen en dan dus allemaal met de student (of budgetkokers natuurlijk!) in ons achterhoofd.

Verzoekjes aanvragen mag natuurlijk altijd. Is er een gerecht dat je eigenlijk te duur vind en ben je op zoek naar een goed budgetalternatief? Laat het ons weten via de mail, Facebook of Twitter en we gaan kijken wat we voor jou kunnen doen.

Facebook
Een nieuwe rubriek klinkt niet zo spannend, zo hebben we een paar maanden geleden Fastfood Friday gelanceerd en enkele weken geleden Super Healthy Sunday, maar toch is OMF’s Studentenkeuken een beetje anders. Hoewel op de blog zelf enkel op dinsdag aandacht wordt besteed aan studentenmaaltijden, zullen we op de speciale OMF’s Studentenkeuken Facebookpagina dagelijks recepten, tips en leuke nieuwtjes met jullie delen. Deze Facebookpagina staat dus compleet los van de OMF Facebookpagina die jullie wellicht al kennen en zal alleen ingaan op budgetvriendelijke, snelle en makkelijke onderwerpen.

Op Facebook delen we bestaande recepten van OMF maar ook van andere sites en besteden we aandacht aan leuke budgettips die er allemaal voor moeten zorgen om studenten aan het koken te krijgen.

Prijsberekening
Bij ieder recept dat we met jullie delen zullen we neerzetten hoeveel tijd het je kost om ’t gerecht te maken en zullen we zo exact mogelijk de prijs per persoon vermelden. De prijzen komen tot stond met behulp van de website van Albert Heijn. We berekenen de prijs aan de hand van het exacte gewicht dat je nodig hebt van een bepaald ingrediënt. Heb je bijvoorbeeld 150 gram couscous nodig maar wordt het verkocht in verpakkingen van 300 gram? Dan berekenen we de prijs per 150 gram.

Mocht je boodschappen doen bij budgetsupermarkten dan kun je er ook rekening mee houden dat de prijzen per persoon lager uitvallen dan de genoemd prijzen op OMF.

Vanmiddag om 14.00 uur starten we met het eerste recept dus stay tuned!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ik had de Facebookpagina al gespot, dacht eerst dat het weer een namaakiets was ofzo haha maar gelukkig niet. Klinkt als een leuke rubriek, ben benieuwd!

 2. Sabrina says:

  Leuk zeg!

 3. Anouk says:

  Leuk! Daar word ik als student erg blij van.

 4. Liselot says:

  Wat een top idee is dit! Ik volg al een tijdje je site, nog nooit een reactie achter gelaten (stom eigenlijk, want ik vind je blog echt super!!) Ik ben zelf een student, en dit vind ik echt topppietopppieee!!!!

 5. Simone says:

  Heeeel goed idee!!

 6. xhannahs says:

  Klinkt goed! :)

 7. MySimplySpecial says:

  Wat leuk! Ik ben benieuwd!

 8. Eveline van Es says:

  super!

 9. Charlotte says:

  Tof idee! Alleen ik vind minder dan €5 p.p. niet echt budget, hier in huis is het maximum 2,50 p.p. en daar kunnen we makkelijk voor eten.

  1. Sabine Author says:

   Ik heb een oproep geplaatst waarin ik vroeg aan studenten wat hun maximaal te besteden bedrag voor een maaltijd is. Zij gaven nagenoeg allemaal vijf euro aan, vandaar het gekozen bedrag!

   Je zult echter merken dat de meeste maaltijden die ik ga delen daar ver onder liggen hoor!

 10. Linda says:

  Leuk! Ook zonder student te zijn :)

 11. Jaaa leuk! Ik ben zelf student dus kijk echt uit naar de recepten :D leuk leuk leuk!!

 12. Roxanne says:

  Handig! Ik begeleid een kookclub voor mensen met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen. Ook deze mensen hebben niet veel budget vaak. Wellicht vind ik hier leuke recept ideetjes!

  1. Sabine Author says:

   Oh wat leuk! Ik hoop dat je er wat aan gaat hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close