Nieuwe desserts van Gü

Helaas moeten we er toch echt aan geloven: de winter komt langzaam maar zeker dichterbij. Waar we de afgelopen maand misschien nog een heel klein beetje aan het afkicken waren met hier en daar een salade als avondeten, wordt het nu toch écht tijd om de stoof- en stamppotten op te dienen. Mensen die niet dol zijn op kou zullen de winter vast niet met open armen ontvangen, maar gelukkig brengt het seizoen ook een heel hoop moois en vooral lekkers met zich mee. Londens’ dessertmerk Gü brengt dit seizoen namelijk twee nieuwe desserts op de markt en die ontvangen we wél met open armen. Gü’s chefs en meesterpatissiers in Londen maakten speculoos en vanilla cheesecake en chocolade fondant. En zoals je mag verwachten van meesterpatissiers zijn de desserts enkel met de beste ingrediënten gemaakt: Belgische chocolade, volvette lokale cream cheese en Madagascar vanille. En nu maar hopen dat het lekker koud wordt buiten.

Het verhaal achter Gü
Gü oprichter James Averdieck maakte tijdens een trip naar België kennis met de Belgische liefde voor patisserie en chocolade. Toen James kennismaakte met Perry wiens achternaam een raadsel blijkt te zijn, ontwikkelden ze samen een top-notch chocolade dessert merk. Perry was verantwoordelijk voor het ontwerp, James voor de smaakcombinaties. Nadat de samples stiekem in de supermarktschappen werden geschoven bleken de desserts van Gü een razend succes te zijn. Sinds 2003 opereert het merk in verschillende landen en inmiddels wijst onderzoek uit dat er ergens ter wereld iedere 2 seconden en Gü dessert wordt genuttigd. Wow!

En nu over naar de twee nieuwe winterdesserts: de Gü York Cheesecake en de Chocolate Melting Middles.

go york cheesecake

Gü York Cheesecake
Hmmm Cheesecake, dat zou bijna niet verkeerd kunnen gaan zou je denken. De nieuwe speculoos en vanilla cheesecake is een variant op de typische New York cheesecake die traditioneel gezien gebakken wordt in de oven en bestaat uit een bodem van verkruimelde biscuitjes en een romige cream cheese vulling. De chefs van Gü kozen speciaal voor de winter voor een bodem van speculaas koek. De kaneelsmaak in de speculaas gaat perfect samen met de vanillesmaak van de cream cheese en dat de chefs de cheesecake ook nog aftoppen met een paar kruimels koek neem ik ze zeker niet kwalijk.

Want wat is deze cheesecake lékker zeg, zonder twijfel mijn favoriet van de twee desserts. Machtig zoals een cheesecake hoort te zijn, maar als het zou kunnen had ik beide schaaltjes zo leeg geschept. De cream cheese is heerlijk romig van structuur en zacht van smaak terwijl de speculaasbodem dankzij de toevoeging van een beetje boter zorgt voor een zoute twist, erg fijn. Leuk detail: de glazen schaaltjes kun je uiteraard voor nog veel meer doeleinden gebruiken wanneer je ze hebt afgewassen. Leuk om nootjes in te serveren of om zelf mini cheesecakes in te maken!

gu chocolate melting middle

Chocolate Melting Middles
Hoe meer winters kan een dessert zijn dan een chocoladefondant? Een warm chocoladecakeje met een kern van vloeibare chocolade, oeh nommie. De nieuwe fondant van Gü is gemaakt van Belgische chocolade en is zo klaar om in de oven te zetten. In de doos vind je twee cakejes die verpakt zijn in papier. Papier van de cakejes af, cakejes in de oven en binnen tien minuten smikkel je van een lekker warm dessert.

Hoewel ik dol ben op chocolade vond ik deze Chocolate Melting Middles ietwat tegenvallen, al heb ik wel gehoord dat ik een van de weinigen ben die dit vind. Persoonlijk vind ik de smaak van deze fondant namelijk wat te boterig. Het lijkt alsof de botersmaak de boventoon voert over de smaak van de chocolade en stiekem vind ik dat een beetje jammer. Het gebruikersgemak van deze cakejes is natuurlijk wel tip top in orde. Binnen tien minuten heb je een dessert op tafel staan waarmee je menig chocoladeliefhebbend hart sneller laat kloppen. Hoewel je de Chocolate Melting Middles prima zo kunt eten zijn ze stiekem misschien wel lekkerder met een bolletje ijs of een flinke dot slagroom, wellicht dat dit de botersmaak ook wat onderdrukt.

Absolute aanrader van deze twee nieuwe winter desserts is wat mij betreft de Gü York Cheesecake. Het beste is dat je er niets voor hoeft te doen natuurlijk maar ook erg fijn is dat de smaak gewoon heel erg lekker is. Wellicht zijn het leuke desserts om (iets meer aangekleed) te serveren na afloop van het Kerstdiner? Je bespaart je zelf een hoop moeite en ik durf te wedden dat je gasten het niet zo erg zullen vinden.

De nieuwe desserts van Gü zullen vanaf morgen (1 november) verkrijgbaar zijn bij diverse supermarkten voor € 3,49 per verpakking (twee desserts).

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Mmmm, ik denk dat ik ze beide ga proberen komende winter!

 2. Yak Man says:

  hmmm, de laatste wil ik wel een keer proberen zeg! Ziet er echt lekker uit :D

 3. Con leche says:

  Dit had ik denk ik eigenlijk niet willen weten… nu moet ik dit gaan proberen…

 4. Mandy says:

  Ugh, die chocolate melting middle is zo al onweerstaanbaar.

 5. Nikki says:

  Wat lekker:) I love cheesecake!

 6. Hester says:

  Die cheesecake, aaaah!

 7. Maura - YLT says:

  Ik heb ze al mogen proeven en ze zijn echt zooooo goddelijk! Ik heb ze allebei achter elkaar opgegeten haha.

  1. Sabine Author says:

   Lekker he!

 8. Eveline van Es says:

  ziet er lekker uit!

  binnenkort maar eens proberen :-)

 9. Sabrina says:

  Wauw, ziet er lekker uit!

 10. Charlotte says:

  Owww man echt té lekker! Jammer dat ik sinds deze week op dieet ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close