Nieuws: Frozz in de supermarkt

Goed nieuws voor de liefhebbers van frozen yoghurt, vanaf deze zomer is de frozen yoghurt van de bekende keten Frozz voor het eerst te koop in de grotere supermarkten. En dit goede nieuws wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Frozz ken je misschien al wel van hun frozen yoghurt winkels. Ze maken 100% natuurlijke frozen yoghurt van melk van Hollandse koeien. De yoghurt is verantwoord, lekker en bevat slechts 100 kcal per 100 milliliter. De yoghurt bevat daarnaast geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en heeft vanwege de goede smaak minder suiker nodig om op smaak gebracht te worden. Omdat de frozen yoghurt wordt gemaakt van magere yoghurt, bevat het maarliefst 50% minder calorieën dan roomijs. Joepie, ideaal voor een slankere zomer!

Goed, vanaf midden juli is de frozen yoghurt van Frozz dus voor het eerst in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar en wel in twee verschillende maten: pints van 500 milliliter en bekertjes van 150 milliliter voor wanneer je direct wilt aanvallen. Hoewel je in de winkels natuurlijk zelf de toppings kunt kiezen voor op je frozen yoghurt, gaat dit in de supermarkt wat lastig. En daarom heeft Frozz drie van haar meest populaire recepten in bekers gestopt. Vanaf deze zomer vinden we Framboos & Chocolade, Appel & Kaneel en Kers & Amandel in de schappen. Mocht je liever zelf creatief aan de gang willen gaan met toppings dan kan dat ook, speciaal voor die fans brengt Frozz ook de naturelsmaak naar de consument.

Frozz in de supermarkt

Wij zelf mochten de Appel & Kaneel smaak proeven. Althans, Tim had deze eer want met mijn lactose-intolerantie durfde ik het niet aan. Hij was zwaar onder de indruk van de smaak. De Frozen Yoghurt is wat hard wanneer deze direct uit de vriezer komt, maar wanneer je hem even laat staan krijg je juist die zachte, romige structuur die de yoghurt zo lekker maakt.

De smaak van de appel en kaneel kwamen ook goed door. De stukjes appel waren duidelijk te herkennen en dankzij de toevoeging van een hintje kaneel was het bijna alsof je vloeibare appeltaart at. Absoluut geen straf en wellicht op warme dagen wel een meer welkome snack dan een echte appeltaart.

Bijkomend voordeel van de Frozz Frozen Yoghurt is dat het veel minder zwaar op de maag ligt dan bijvoorbeeld roomijs. Sowieso bevat het natuurlijk 50% minder calorieën, maar doordat de smaak minder vet is, is dit wat mij betreft ook een wat meer geschikt dessert voor na een barbecue bijvoorbeeld. Lekker, zeker een keer proberen dus!

Frozz in de supermarkt

Frozz Frozen Yoghurt is vanaf midden juli verkrijgbaar bij onder andere Bilder & De Clerq, de Bijenkorf en de meeste grote supermarkten voor een consumentenadviesprijs van: € 3,95 (500 ml), € 1,95 (100 ml).

Join the Conversation

 1. Dit lijkt me al lange tijd zo lekker!

 2. Susanne says:

  Whaaa, nu moet ik me inhouden om niet gelijk naar de supermarkt te rennen. Wat lijkt dit me lekker! Ga ik zeker kopen!

 3. MySimplySpecial says:

  Ik wil deze smaak zeker een keer proberen!

 4. Marjoleine says:

  Klinkt echt heel erg lekker! Deze ga ik zeker proberen :)

 5. I love frozz! Alleen dan wel omdat je zelf zo lekker kunt kiezen wat erop kan, weet niet of dit zo lekker zal smaken omdat het al vermengd is zeg maar.. Duss, maar snel eens proberen:)!

 6. Lisanne says:

  Je kunt ook de naturel smaak proberen met je eigen toppings. Lekker met een berry compote en kletskoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close