Feest! Want we maakten met de drie verschillende OhMyFoodness Cheesecake Bakmixen – wat zijn ze lekker he?! – drie verschillende ‘feesttaarten’. Eentje voor Sinterklaas met de ‘Speculaas Karamel Cheesecake’ bakmix, eentje voor de kerst met de ‘New York Cheesecake’ bakmix en nu dus ook één voor oudejaarsavond. Last but zeker not least; de No Bake Cheesecake bakmix. En ook hier hebben we nog een kleine twist aan gegeven. Want hoe lekker de no bake cheesecake op zichzelf al is, je kunt er heel goed nog wat ingrediënten aan toevoegen. Zo deden wij dat ook voor oudejaarsavond…
Wat hebben we gedaan…
Champagne dus. Dat moest er sowieso in en met 125 ml. is dat precies genoeg voor een subtiel champagne smaakje. Daarnaast zit er ook een reep gesmolten witte chocolade in het cheesecake-beslag. En met de toppings hebben we uitgepakt. Want er ligt een flinke laag witte meringue op de taart, wederom flink wat gesmolten witte chocolade en als laatst ook nog wat witte chocolade krullen én zilveren parels. Is het geen plaatje?
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
New Year's Eve Cheesecake met OMF Bakmix!
Ingrediënten
- 1 OhMyFoodness No Bake Cheesecake Bakmix + bijbehorende ingrediënten zoals op de verpakking vermeld staat.
- 300 gram witte chocolade 3x 100 gram
- 125 ml champagne
- 100 gram meringue in stukken
- zilveren parels Ik kocht ze van Dr. Oetker.
Instructies
- Maak de cheesecake met de OMF bakmix volgens de instructies die op de verpakking vermeld staan, maar voeg de volgende stappen toe:
- Smelt 200 gram witte chocolade au bain marie.
- Maak het beslag voor de cheesecake en voeg de helft van de gesmolten chocolade en de champagne toe.
- Stort op de bodem in de springvorm en zet in de koelkast om op te laten stijven.
- Doe de overige gesmolten chocolade in een spuitzak of een plastic zakje (knip dan het puntje ervan af op het moment dat je de zak gaat gebruiken).
- Schaaf daarna met een dunschiller krullen van de overige 100 gram witte chocolade. Het werkt het handigst als je met repen van 100 gram werkt, dan heb je een hele reep over voor het schaven van de krullen en dan kun je de lange zijde van de reep hiervoor gebruiken.
- Wanneer de cheesecake opgesteven is, beleg je de taart met de stukken meringue. Drizzle hierover de gesmolten witte chocolade en maak af met de chocoladekrullen en zilveren parels.